Skip to main content

Corona virus

Uppdaterad 2020-04-30
Resdax har enligt paketreselagens direktiv fullfölljt återbetalning till alla kunder. Processen gick snabbt och smidigt med god kommunikation med inbokade gäster.
 
Uppdaterad 2020-04-06
Då UD förlängt avrådan från alla resor till och med 15 juni så innebär det att samtliga resor till Hemsedal för säsong 19/20 är inställda. Berörda gäster kommer att kontaktas under veckan.  
 
 
Uppdaterad 2020-03-15 11:30
Information 15 mars

UD avråder från att åka utomlands och samtliga av våra resor under denna period är inställda!
Berörda gäster kommer att kontaktas under veckan via bokningsansvarig. Som ni förstår har vi på kontoret extra stor arbetsbelastning nu vilket kan medföra lite längre svarstid men vi jobbar på för att få ut information löpande.

Resor som är planerade efter det att UD tar bort sin avrådan kommer vi behöva planera och hantera som vanligt tills dess nya direktiv kommer. För av och om-bokningar som avser denna tidsperiod tillämpas våra vanliga av- och ombokningsregler

Ta hand om er!
Varma hälsningar från oss på Resdax❤️

 
Information 13 mars
Det är många som hör av sig till oss med frågor som berör resor från v.13 och framåt. Per idag så är informationen att skidanläggningen, boenden och restauranger är stängda i 2 veckor framöver med start 2020-03-13.  
Det går rykten om att skidanläggningen är stängd för resten av säsongen vilket Skistar dementerar.
Hemsedal har inte meddelat någon information som antyder att skidanläggningen kommer att vara stängd hela säsongen. Utgångspunkten idag är därför att resor som är bokade från och med helgen v.13 kommer att genomföras.
Vi ber vi er ha överseende med att vi i dag inte kan ge svar på alla frågor rörande situationen i Hemsedal och vilka ytterligare beslut som kan komma att fattas.  
För avbokningar som avser tidsperioden från helgen v.13 och framåt tillämpas våra vanliga avbokningsregler.   

 

Uppdaterad 2020-03-12 17:49
Men anledning av dagens beslut som tagits av Hemsedals kommun, så kommer alla restauranger, hotell, övernattningsställen och skidanläggningens liftar att stänga från och med 13.03.2020 och 2 veckor framöver.  
Vad händer nu?
Har ni bokat en resa med oss, buss eller bilpaket i perioden v.11 och 12 så har ni redan blivit kontaktade av oss per telefon och mail. Har ni inte fått mailet av oss, så kolla i skräpposten också.
Har ni en resa bokad med oss från och med v.13 och framåt så återkommer vi med besked när vi har mer information att delge.

 

Uppdaterad 2020-03-12 10:15
Med anledning av coronaviruset (covid-19) får vi många frågor från er resenärer.

Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga händelseutvecklingen och rekommendationer från myndigheter.
Så länge ingen avrådan från UD sker, avgår våra resor till Hemsedal och avbokningsregler enligt våra resevillkor gäller.
När du bokar en resa med Resdax är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa pga. avrådan från UD kommer vi kontakta dig och återbetala din resa.

Vi uppmanar dig som  varit i ett riskområde, har närstående under samma tak som varit i riskområde eller känner dig sjuk att stanna hemma och följ hälsomyndighetens råd.

Hemsedal kommun har kommit ut med rekommendationer och restriktioner till näringslivet vilket medför att afterskier ställs in och restaurangernas utbud kan påverkas.

 I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra  resevillkor för paketresor .https://www.resdax.se/terms-and-conditions

Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå.
Vi uppmanar dig som  varit i ett riskområde, har närstående under samma tak som varit i riskområde eller känner dig sjuk att stanna hemma med hänsyn till medresenärer och personal.
Se över dina försäkringar och kontakta ditt försäkringsbolag. De flesta har en reseförsäkring vid betalning med kort. Läkarintyg krävs.

För vår personal har följande utfärdats:
Resdax följer folkhälsomyndighetens och UD´s rekommendationer.  Guide som besökt områden eller har familjemedlem som besökt områden vilket UD har utfärdat en avrådan skall med hänsyn till kollegor, resenärer och övrig personal avstå från arbete under 2 veckor.

För information ställdes Resan som planerades till Italien v. 11 innan avrådan kom och varken resenärer eller personal reste. Större delen av gruppen följde istället med till Hemsedal.

Här lägger vi länkar till våra samarbetsparners som vi löpande får information ifrån 
uppdaterad 2020-03-11

SKOGSTAD HOTELL:http://skogstadhotell.no/
Det er innført nye tiltak i forhold til COVID-19-viruset i Hemsedal kommune, og vi bestreber oss på å følge instruksjonene.På grunn av COVID-19 viruset er konferanseområdet stengt og ikke tilgjengelig for bestilling. Velværeområdet er stengt, dampbadstue og badstue er ikke tilgjengelig, og alle yogakursene er kansellert så langt. Frokostbuffeen blir servert som frokostposer, og all kaffe og te blir gitt på forespørsel av en hotell medarbeider.Vi ber alle gjester om å være forsiktige og være hensynsfull. Vi beklager eventuelle ulemper dette forårsaker gjestene våre, men vi takker for forståelsen.
Vi vil strebe etter å holde deg oppdatert om situasjonen og vil gi informasjon så snart vi blir varslet.

Stavkroa, Hollvin och Skistua meddelar att afterskierna är iställda tills vidare efter restriktioner och rekommendationer från kommun och myndigheter.

STAVKROA: https://www.hemsedal.com/no/A/stavkroa/

HEMSEDAL TURISTKONTOR: https://www.hemsedal.com/no/artikler/q--a-om-coronoviruset/

Rekommenderade länkar: 

UD avråder: https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Länk folkhäsoInstitutet: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/aktuellt-epidemiologiskt-lage/

Länk paketreselagen: https://svenskforfattningssamling.se/sites/default/files/sfs/2018-06/SFS2018-1217.pdf

Vi är så tacksamma för er förståelse för situationen och för alla samtal i samförstånd.
Tack alla fantastiska gäster!
/ Lotta & Malin med personal
Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta bokningen på 0321-53 01 70

Fritextsökning