Reseinformation Hemsedal

Tusristbuss från Hallgrens buss

Här kommer lite information om hur resorna till Hemsedal går till. 

På resan upp: 
Vi hämtar upp er vid den avreseort som ni har valt på er bokning. För avresande från Göteborg så är det samling 30 minuter innan avresa. För avresande från övriga platser så är det samling 15 min innan avresa. Detta för att vi ska komma iväg på utsatt tid. Vilka avreseplatser som vi kan hämta upp på hittar ni i fliken här ovan. 
För att alla sällskap som reser ihop ska få sitta tillsammans & oavsett var man kliver på så lägger vi ut reserverat-lappar i bussen med ert namn så att alla har sin plats. Man behöver altså inte slåss för att komma in på bussen först för att paxa säten, detta har vi redan gjort för er. 
Vi stannar inte på alla avreseplatser varför det är mycket viktigt att ni meddelar oss i god tid innan avresa om ni måste byta. Vi jobbar hårt med att få varje buss att göra så få stopp som möjligt för att det inte ska ta extra tid att komma fram till Hemsedal. På alla bussar finns säkerhetsbälte och dessa ska användas enligt lag. 
På vägen upp till Hemsedal så gör vi ett 45-minuters stopp på Norska sidan vid rastplats Vestbyen eller Sarpsborg. Chauffören måste ha sin vilotid och då kan man passa på att köpa mat vid någon av restaurangerna. Mat får ej medtas in på bussen vid avresan. Nu gör vi inga fler stopp innan vi når fram till Hemsedal & det gör vi ca 22.30-23.00. 
På varje buss finns en reseledare med som kollar av så att alla är med & informerar er om vad som händer i Hemsedal under helgen. Reseledaren kommer också att checka in er när ni kommer fram och lämnar ut liftkorten till er. Resdax har en jourtelefon i Hemsedal så ni kan alltid nå vår personal på plats. 
För er som har bokat boende på Skarsnuten & Veslestölen, som ligger på fjällsidan, så väntar en taxi på er för att ta er sista sträckan upp till boendet. 
Under helgen:
På fredagen och lördagen bjuder Resdax på varm saft och kakor i backen kl 11.00. Ni hittar oss till höger om 8-stolsliften när ni kliver av liften uppe vid Fjellcaféen. Här har ni chansen att träffa er bussguide och ställa frågor till dom. 
 
Inför hemresan:
Utcheckning på samtliga enheter sker kl. 11.00.  
På söndagen öppnar vi bussarna på morgonen vid 8.45-9.15 för att ni ska kunna packa in era väskor i bussen innan ni ger er ut i backarna. Packa gärna ett separat ombyte till bussen hem och lägg detta inne i bussen. 
Vill man inte packa ur sin lägenhet fullt så tidigt (men innan 11.00) så kan man ställa sitt bagage på anvisad plats i receptionerna. Nycklarna till lägenheten lämnar ni som gäst in i receptionen själva.  
Vi öppna åter upp bussarna på eftermiddagen vid 14.30 & ni som ännu inte packat in era väskor gör detta nu. 
Har man varit ute i backen hela dagen och vill ta en dusch innan ni åker hem så finns det duschar i reception "Mountain Village" som ligger i bottenplan av boendet Staven. 2 minuter kostar 10Nok. 
Vi startar bussen så att vi lämnar Hemsedal 15.30 & beräknas vara åter i Göteborg vid 23.00.