Skip to main content

Reseinformation Hemsedal

Här är lite information om hur resorna till Hemsedal går till. 

Avresa
Vi hämtar upp er vid den avreseort som ni har valt på er bokning. För avresande från Göteborg (Bohusgatan) så är det samling 30 minuter innan avresa. För avresande från övriga platser så är det samling 15 min innan avresa. Detta för att vi ska komma iväg på utsatt tid. Vilka avreseplatser som vi kan hämta upp på hittar ni i fliken här ovan. 
För att alla sällskap som reser ihop ska få sitta tillsammans & oavsett var man kliver på så reserverar vi säten i bussen med bokarens namn så att alla har sin plats. Man behöver altså inte slåss för att komma in på bussen först för att paxa säten, detta har vi redan gjort för er. 
Vi stannar inte på alla avreseplatser varför det är mycket viktigt att ni meddelar oss i god tid innan avresa om ni måste byta. Vi jobbar hårt med att få varje buss att göra så få stopp som möjligt för att det inte ska ta extra tid att komma fram till Hemsedal. På alla bussar finns säkerhetsbälte och dessa ska användas enligt lag. 
 
Bagage
Ni får ta med 1 ordinarie normalstor resväska, 1 pjäxbag, 1 par skidor i fodral eller 1 snowboard (avmonterad bindning) och 1 handbagage. Packa inget annat i ert skid/snowboardfodral än skidor/snowboard. Förse alla Era väskor med adresslappar. Tänk på att ni själva ansvarar för bagage och värdeföremål under hela resan, även under i- och urlastning. Hockeytrunkar, lådor med mat & dryck, instrument eller musikanläggningar är inte godkänd packning. Allt som ev ändå tas med utöver godkänd packning kan göra att vi inte får plats med alla övriga resenärers ordinarie packning. 
För allas säkerhet och trivsel ombord  förväntas att våra säkerhetsregler respekteras och efterföljs. Det är ej tillåtet att ta med egen musikanläggning ombord på bussen. 
 
Gränskontroll
Norge är inte långt bort men det är ändå ett annat land. Ta därför alltid med pass eller giltig ID handling. Införselregler till Norge kan i läsa om här
Resan till Hemsedal
På vägen upp till Hemsedal så gör vi ett 45-minuters stopp på Norska sidan vid rastplats Vestbyen eller Sarpsborg. Chauffören måste ha sin vilotid och då kan man passa på att köpa mat vid någon av restaurangerna. Mat får ej medtas in på bussen vid avresan. Nu gör vi inga fler stopp innan vi når fram till Hemsedal & det gör vi ca 22.30-23.00. 
På varje buss finns en reseledare med som kollar av så att alla är med & informerar er om vad som händer i Hemsedal under helgen. Ombord på bussen finns WC, fällbara säten, möjlighet att se film och lyssna på musik. Eluttag finns på bussen, fråga er reseledare så visar dom er vart. 
För allas säkerhet och trivsel ombord  förväntas att våra säkerhetsregler respekteras och efterföljs. Resdax har en jourtelefon i Hemsedal så ni kan alltid nå vår personal på plats. 
För er som har bokat boende på Skarsnuten & Veslestölen, som ligger på fjällsidan, så väntar en taxi på er för att ta er sista sträckan upp till boendet. 
Ankomst

Reseledaren kommer att checka in er när ni kommer fram och lämnar ut liftkorten & nycklar till er inkvartering.

Alla inkvarteringar i Hemsedal är självhushåll (undantag för hotell) så glöm inte att ta med lakan & handduk om ni inte har bokat till detta. Vid vissa inkvarteringar så ingår lån av lakan & handduk i ert paket. Detta står i så fall på er bokningsbekräftelse.

För er som bor på Skistar Lodge Suites och/eller Skistar Lodge Alpin så ingår toalettpapper, diskmaskinstabletter, handdiskmedel, disktrasa & torkhandduk. 

För er som bor på någon av alla övriga boenden än ovan nämnda så finns det disktrasa & diskhandduk i lägenheterna samt några diskmaskinstabletter vid ankomst, Det ingår alltså inte toalettpapper, handdiskmedel & diskmaskinstabletter. Detta får man ta med själv. Det är också lätt att glömma ta med ex kaffefilter, salt & kryddor.

Under helgen
På fredagen och lördagen bjuder Resdax på varm saft och kakor i backen kl 11.00. Ni hittar oss till höger om 8-stolsliften när ni kliver av liften uppe vid Fjellcaféen. Här har ni chansen att träffa er bussguide och ställa frågor till dom. 
Inför hemresan
Utcheckning på samtliga enheter sker kl. 11.00.  
På söndagen öppnar vi bussarna på morgonen vid 8.45-9.15 för att ni ska kunna packa in era väskor i bussen innan ni ger er ut i backarna. Packa gärna ett separat ombyte till bussen hem och lägg detta inne i bussen. 
Vill man inte packa ur sin lägenhet fullt så tidigt (men innan 11.00) så kan man ställa sitt bagage på anvisad plats i receptionerna. Nycklarna till lägenheten lämnar ni som gäst in i receptionen själva.  
Vi öppna åter upp bussarna på eftermiddagen vid 14.30 & ni som ännu inte packat in era väskor gör detta nu. 
Har man varit ute i backen hela dagen och vill ta en dusch innan ni åker hem så finns det duschar i bottenplan av boendet Staven. 
Vi startar bussen så att vi lämnar Hemsedal 15.30 & beräknas vara åter i Göteborg vid 23.00. 
 
 

Res till Hemsedal - Boka buss med boende idag!

Fritextsökning