Skip to main content
Image: Gasteiner Bergbahn AG, Marktl Photography

Bad Hofgastein, Gasteindalen i Österrike

Bad Hofgastein är en by vackert beläget mellan alptopparna i Gasteindalen på 859m höjd. Byn som har cirka 7000 invånare ligger mellan grannarna Dorfgastein och Bad Gastein som de flesta säkert har hört talas om.

Förutom sin fantastiska skidåkning så är området också en kurort känt för sitt termalvatten som transporteras i en 8 km lång termalvattenledning från Bad Gastein. Varje dag strömmar ca 5 miljoner liter varmt termalvatten ur källorna i de omgivande bergen med en temperatur runt 44-47 grader. En del av detta går bland annat till Alpentherme - badhuset i Bad Hofgastein. 

I området finns det vintertid skidbackar för de flesta nivåer även om det är de röda backarna som dominerar. Det finns dessutom möjlighet till skidbussar mellan de olika anläggningarna i Gasteindalen. En del av topparna förbinds genom de olika liftsystemen. Särskilt Bad Gastein och Bad Hofgastein är sammanbundna med liftsystem. Den högsta punkten ligger i Sportgastein och är 2686 meter över havet. I Bad Hofgastein finns dalens längsta backe som är röd och cirka 14 km lång.    

Packa skidorna och boka din skidresa

I vår paketresa till Bad Hofgastein ingår bussresa och hotellboende med halvpension. Liftkort tillkommer.

Det går att boka här direkt på vår webbplats, maila info@resdax.se eller ring oss på 0321-53 01 70 så hjälper vi er.

Klicka på bilden för större upplösning. Öppnas i nytt fönster

Fritextsökning

Boende

Hotell Alpina
Hotell Alpina**** - Hotell Alpina är ett 4 stjärnigt hotell beläget i nedre delen av centrala Bad Hofgastein. Hotellet har en spa-avdelning innehållande inomhuspool och bastu. 5 min promenad till lif...

Hotell Alpina

Fullt
Hotell Alpina

Hotell Alpina**** - Hotell Alpina är ett 4 stjärnigt hotell beläget i nedre delen av centrala Bad Hofgastein. Hotellet har en spa-avdelning innehållande inomhuspool och bastu. 5 min promenad till liften och 5 min promenad till Alpen Therme, det stora thermalbadet. Dubbelrum classic/standard 24m 2 Rummen kan skilja sig något åt och bilderna visar exempel på rummens interiör. Samtliga rum har balkong. Dubbelrum Comfort 30m 2 (fåtal rum) Familj på 3 eller 4 personer (2 vuxna och 1-2 b...Läs mer