Skip to main content

Reseinformation Dolomiterna

Image: Turistbuss från Hallgrens buss

Varje resa till Dolomiterna ser lite olika ut. Här finner ni reseinformation om just er resa.

Glöm inte att ta med giltigt pass och även EU-kortet. EU-Kortet beställer ni via försäkringskassans hemsida och behövs om olyckan skulle vara framme. 

Fritextsökning

V.7, Vigo di Fassa, 11-20 februari

Utresa

Vår resa startar fredag morgon 11 februari och går mot Helsingborg. Här tar vi oss över med färja Helsingborg-Helsingör för vidare färd genom Danmark mot Tyskland. Ombord på färjan, Rödby-Puttgarden vid 15-tiden (restid ung 45 min), har vi chans till vårt första matstopp. Ombord finns dels en restaurang med buffet, dels en brickservering med bland annat smörgåsar, schnitzel, korv eller soppa. Vi kör sedan vidare genom Tyskland där vi kommer att göra ytterligare stopp längs vägen dels för mat men också ett senare nattstopp. Resan tar ca 24 timmar från Göteborg och vi åker i turistbussar med fällbara stolar och fotstöd.
Vi beräknar preliminärt att vara framme vid hotellet ca 08.00.

Det går att boka frukost på hotellet så att den står klar vid ankomst. Beställs senast ombord på bussen under resan ner. Betalas sedan tillsammans med dryck på hotellnotan.
Hotell Vael: 10€/vuxen och 6€/barn under 12 år
 
Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord.
På plats

Vi kör varje dag med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomitisuperski. En av dagarna besöker vi Canazei, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino. Här bygger man till säsongen ut på restaurangsidan samt en ny pist från bergbanan Col Margerita ner mot passet. Även i Ski center Latemar satsar man på utbyggnad av restauranger i området. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Någon dag under veckan så anordnar Resdax också en mycket uppskattad picnic med varm gulaschsoppa och Italienska delikatesser. Denna tillställning tar vi mot en lite extra kostnad på plats. Mer information om detta får ni av er reseledare under resans gång. 

Hemresa

Vi startar hemresedagen lördag 19 februari med skidåkning och därefter packar vi bussen för hemfärd vid 15:30. Vi kör via Österrike, Tyskland, Puttgarden-Rödby genom Danmark och beräknar vara tillbaka vid hemorten under söndag eftermiddag 21 februari.

Välkomna att boka er resa under Avgångar och priser

V.7, Soraga, 12-20 februari

Utresa

Vi startar vår resa på lördag morgon 12 februari och färden går via Helsingborg-Helsingör, vidare genom Danmark till färjan Gedser-Rostock. Vi gör ett stopp på kvällen, söder om Berlin, innan vi fortsätter vår resa genom Tyskland. Under natten passerar vi München, genom Österrike och stannar sedan för ett frukoststopp i norra Italien. Därefter åker vi vidare mot Val di Fassa och, för de riktigt sugna, veckans första skiddag! Övriga fortsätter till vårt hotell Rosalpina i Soraga för incheckning under eftermiddagen. Resan tar ca 24 timmar från Göteborg och vi åker i turistbussar med fällbara stolar och fotstöd. Gemensam middag serveras på kvällen.

Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord.

På plats

Varje dag (förutom ankomst och avresedagen) kör vi med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomiti Superski. En av dagarna besöker vi Canazei, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino och Latemar. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Någon dag under veckan så anordnar Resdax också en mycket uppskattad picnic med varm gulaschsoppa och Italienska delikatesser. Denna tillställning tar vi mot en lite extra kostnad på plats, kontant. Mer information om detta får ni av er reseledare under resans gång. 

Hemresa

På hemresedagen lördag 19 februari startar vi med skidåkning och därefter packar vi bussen för hemfärd. Vi kör via Österrike, Tyskland, Puttgarden-Rödby genom Danmark och beräknar vara tillbaka vid hemorten under söndag eftermiddag 21 februari.

 

V.8, Vigo di Fassa, 18-27 februari

Utresa

Vår resa startar fredag morgon 18 februari och går mot Malmö. Här tar vi oss över Öresundsbron för vidare färd genom Danmark mot Tyskland. Ombord på färjan, Rödby-Puttgarden vid 15-tiden (restid ung 45 min), har vi chans till vårt första matstopp. Ombord finns dels en restaurang med buffet, dels en brickservering med bland annat smörgåsar, schnitzel, korv eller soppa. Vi kör sedan vidare genom Tyskland där vi kommer att göra ytterligare stopp längs vägen dels för mat men också ett senare nattstopp. Resan tar ca 24 timmar från Göteborg och vi åker i turistbussar med fällbara stolar och fotstöd.

Vi beräknar preliminärt att vara framme vid hotellet ca 08.00. Till en kostnad av 8€/vuxen och 6€/barn under 12 år går det att boka frukost på hotellet vid ankomst. Beställs senast ombord på bussen under resan ner. Betalas sedan tillsammans med dryck på hotellnotan.

Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord. Glöm inte passet! 

På plats

För er som väljer att åka skidor första dagen så har vi möjlighet att placera bagaget på hotellet under dagen. Möjlighet att byta om finns också. Incheckning på rummen är garanterad först efter 15.00. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Varje dag (förutom ankomst och avresedagen) kör vi med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomiti Superski. Två av dagarna besöker vi Canazei alternativt Alba, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino, Alpe di Lucia och Latemar. Hinner vi med, och väder och vind är med oss kan vi ibland även besöka Alpe Cermis.

Hemresa

På hemresedagen har ni möjlighet till en 8e skiddag. Vi startar vår hemresa på lördag eftermiddag 26 februari, ca kl. 15.30 från vårt hotell i Vigo. Resan går samma väg genom Tyskland som på nerresan och vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg ca 24 timmar senare, dvs söndag eftermiddag 27 februari.  

I resans pris ingår: Buss, hotellboende, frukost & middagar. Liftkort tillkommer.

Två rutinerade chaufförer och en guide finns med ombord på resan och tar hand om er hela vägen. 

Välkomna till en oförglömlig resa med Resdax till Dolomiterna! 

V.11, Vigo di Fassa, 11-19 mars

Utresa

Vi startar vår resa fredag 11 mars och reser via Helsingborg – Helsingör och genom Danmark,.Resan går genom Tyskland vidare in i Österrike och via Brennerpasset in i Italien. Under resans gång kommer vi att göra korta pauser för byte av chaufför. I södra Tyskland kommer vi att köra ett stopp vid ca 08.00 för frukost. Vi ankommer hotellet i Vigo under eftermiddagen. Incheckning är garanterad till kl 15.00. Under eftermiddagen hämtar vi ut era liftkort. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord.

Innan avresa så måste alla göra en inreseregistrering för Italien. Detta gör ni digitalt på https://app.euplf.eu/#/ där ni kommer behöva fylla i följande information;

Hotell: Hotel Miramonti
Gatuadress: Strada di Molins (nummer behövs inte)
Stad: Vigo di Fassa
Region: Alto Adige/Trento
Bussbolag: Hallgrens Buss
Inreseplats i Italien: Brennero
Inresetid: ca 14.00

 

På plats

Vi kör varje dag med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomitisuperski. Minst en av dagarna besöker vi Canazei, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino och Latemar.

Hemresa

Hemresedagen, fredag 18 mars, startar vi med med skidåkning och därefter packar vi bussen för hemfärd. Vi kör via Österrike, Tyskland, Puttgarden-Rödby genom Danmark och beräknar vara tillbaka vid hemorten under lördag eftermiddag 19 mars.