Skip to main content

Reseinformation Dolomiterna

Turistbuss från Hallgrens buss Image: Turistbuss från Hallgrens buss

Varje resa till Dolomiterna ser lite olika ut. Här finner ni reseinformation om just er resa.

Checklista

  • Pass
  • Det blå EU-kortet. EU-Kortet beställer ni via försäkringskassans hemsida och behövs för dig själv om olyckan skulle vara framme.  
  • Ansvarsförsäkring tredje part. Nytt från och med 1/1-22. Se till att du innehar en ansvarsförsäkring som täcker tredje part vi händelse av skada eller olycka i backen. Kolla med ditt försäkringsbolag om det ingår. Annars finns det att köpa på plats ihop med liftkortet och kostar ca 3€/dag. Man ska kunna uppvisa detta i skidbacken vid ev kontroll från skidpatrullen. 
  • Munskydd modell FFP2. Inget krav, men rekommenderas att använda i kabinliftar. 
Fritextsökning

V.7, Vigo di Fassa, 10-18 februari

Utresa

Vår resa startar lördag morgon 10 februari och går mot Helsingborg. Här tar vi oss över med färja Helsingborg-Helsingör för vidare färd genom Danmark mot Tyskland. Ombord på färjan, Rödby-Puttgarden vid 15-tiden (restid ung 45 min), har vi chans till vårt första matstopp. Ombord finns dels en restaurang med buffet, dels en brickservering med bland annat smörgåsar, schnitzel, korv eller soppa. Vi kör sedan vidare genom Tyskland där vi kommer att göra ytterligare stopp längs vägen dels för mat men också ett senare nattstopp. Resan tar ca 24 timmar från Göteborg och vi åker i turistbussar med fällbara stolar och fotstöd.
Vi beräknar preliminärt att vara framme vid hotellet ca 08.00.

Det går att boka frukost på hotellet så att den står klar vid ankomst. Beställs senast ombord på bussen under resan ner. Betalas sedan tillsammans med dryck på hotellnotan.

Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord.

På plats

Vi kör varje dag med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomitisuperski. En av dagarna besöker vi Canazei, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino. Här bygger man till säsongen ut på restaurangsidan samt en ny pist från bergbanan Col Margerita ner mot passet. Även i Ski center Latemar satsar man på utbyggnad av restauranger i området. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Någon dag under veckan så anordnar Resdax också en mycket uppskattad picnic. Denna tillställning tar vi mot en lite extra kostnad på plats. Mer information om detta får ni av er reseledare under resans gång. 

Hemresa

Vi startar hemresedagen lördag 17 februari med skidåkning och därefter packar vi bussen för hemfärd vid 15:30. Vi kör via Österrike, Tyskland, Puttgarden-Rödby genom Danmark och beräknar vara tillbaka vid hemorten under söndag eftermiddag 18 februari.

Hotellalternativ denna resa: 
Hotell Vael Fullbokad
 
 

V.7, Soraga, 10-18 februari

Utresa

Vi startar vår resa på lördag morgon 10 februari och färden går till Helsingborg-Helsingör, vidare genom Danmark till färjan Gedser-Rostock. Vi gör ett stopp på kvällen, söder om Berlin, innan vi fortsätter vår resa genom Tyskland. Under natten passerar vi München, genom Österrike och stannar sedan för ett frukoststopp i norra Italien. Därefter åker vi vidare mot Val di Fassa och, för de riktigt sugna, veckans första skiddag i Latemar! Övriga fortsätter till vårt hotell Rosalpina i Soraga för incheckning under eftermiddagen. Resan tar ca 24 timmar och vi åker i turistbussar med fällbara stolar och fotstöd. Gemensam middag serveras på kvällen.  

Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord.

Tur: Ulricehamn, Borås, Tranemo, Svenljunga, Falkenberg, Helsingborg. Ej påstigning Göteborg

På plats

Varje dag (förutom ankomst och avresedagen) kör vi med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomiti Superski. En av dagarna besöker vi Canazei, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino och Latemar. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Någon dag under veckan så anordnar Resdax också en mycket uppskattad picnic. Denna tillställning tar vi mot en lite extra kostnad på plats, kontant. Mer information om detta får ni av er reseledare under resans gång. 

Hemresa

På hemresedagen lördag 17 februari startar vi med skidåkning och därefter packar vi bussen för hemfärd. Vi kör via Österrike, Tyskland, Puttgarden-Rödby genom Danmark och beräknar vara tillbaka vid hemorten under söndag eftermiddag 18 februari.

Hotellalternativ denna resa: 

V.8, Vigo di Fassa, 16-25 februari

Utresa

Vår resa startar fredag morgon 16 februari och går mot Malmö. Här tar vi oss över Öresundsbron för vidare färd genom Danmark mot Tyskland. Ombord på färjan, Rödby-Puttgarden vid 15-tiden (restid ung 45 min), har vi chans till vårt första matstopp. Ombord finns dels en restaurang med buffet, dels en brickservering med bland annat smörgåsar, schnitzel, korv eller soppa. Vi kör sedan vidare genom Tyskland där vi kommer att göra ytterligare stopp längs vägen dels för mat men också ett senare nattstopp. Resan tar ca 24 timmar från Göteborg och vi åker i turistbussar med fällbara stolar och fotstöd.

Vi beräknar preliminärt att vara framme vid hotellet ca 08.00. Till en kostnad av x€/vuxen och x€/barn under 12 år går det att boka frukost på hotellet vid ankomst. Beställs senast ombord på bussen under resan ner. Betalas sedan tillsammans med dryck på hotellnotan.

Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord. Glöm inte passet! 

På plats

För er som väljer att åka skidor första dagen så har vi möjlighet att placera bagaget på hotellet under dagen. Möjlighet att byta om finns också. Incheckning på rummen är garanterad först efter 15.00. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Varje dag (förutom ankomst och avresedagen) kör vi med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomiti Superski. Två av dagarna besöker vi Canazei alternativt Alba, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino, Alpe di Lucia och Latemar. Hinner vi med, och väder och vind är med oss kan vi ibland även besöka Alpe Cermis.

Hemresa

På hemresedagen har ni möjlighet till en 8e skiddag. Vi startar vår hemresa på lördag eftermiddag 24 februari, ca kl. 15.30 från vårt hotell i Vigo. Resan går samma väg genom Tyskland som på nerresan och vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg ca 24 timmar senare, dvs söndag eftermiddag 25 februari.  

I resans pris ingår: Buss, hotellboende, frukost & middagar. Liftkort tillkommer.

Hotellalaternativ denna resa:

V.11, Vigo di Fassa, 8-16 mars

Utresa

Vi startar vår resa fredag 8 mars och reser via Helsingborg – Helsingör och genom Danmark. Resan går vidare genom Tyskland, in i Österrike och via Brennerpasset in i Italien. Under resans gång kommer vi att göra korta pauser för byte av chaufför. I södra Tyskland kommer vi att köra ett stopp vid ca 08.00 för frukost. Vi ankommer hotellet i Vigo di Fassa under eftermiddagen. Incheckning är garanterad till kl 15.00. Under eftermiddagen hämtar vi ut era liftkort. Under veckan ingår frukost och middag på hotellet.

Bra att ha i bussen: Kudde, filt, sköna kläder för natten, tandborste, liten handduk, bok, tidning eller något annat du känner att du vill ha med ombord.

På plats

Vi kör varje dag med vår buss till olika delar av det fantastiska Dolomitisuperski. Minst en av dagarna besöker vi Canazei, där du kan ta dig in i systemet för att åka Sella Ronda. En runda runt Sella-massivet där du har ca 4 mil skidåkning över 4 olika bergspass. Övriga områden som vi besöker är bland annat Passo San Pellegrino och Latemar.

Hemresa

Hemresedagen, fredag 15 mars, startar vi med frukost på hotellet, utcheckning & skidåkning för de som vill. På eftermiddagen packar vi bussen för hemfärd. Middag avresedagen ingår ej så se till att ni ätit innan avresan. Vi kör via Österrike, Tyskland, Puttgarden-Rödby genom Danmark och beräknar vara tillbaka vid hemorten under lördag eftermiddag 16 mars.

Hotellalternativ denna resa: