Skip to main content

Soraga, Italien

I dalgången Val di Fassa ligger många italienska alpbyar, varav Soraga är en av de minsta. På dryga 1200 meter över havet hittar vi denna by där floden Avvisio flyter lugnt. Längs med floden går längdskidspåren där den 70 km långa motsvarigheten till vårt Vasalopp, Marcialonga, går av stapeln sista helgen i januari varje år.

Soraga ligger vid foten av bergskedjan Rosengarten och den närmsta större orten är Moena, som ligger ca 4km bort. Hotellet vi bor på ligger inom gångavstånd till mataffär och byns lilla charmiga torg. I andra ändan av dalen, längst in, ligger Dolomiternas högsta berg Marmolada med sina 3342 meter över havet.

I området talar men i huvudsak italienska, men även tyska och ladin. Man är mycket stolt över sitt ladinska ursprung och traditioner. Detta märks bland annat på skyltar som står på både italienska och ladin.

Skicka in en bokningsförfrågan för skidsemester i Dolomiterna under Avgångar och priser.

Fritextsökning

Boende

Hotell Rosalpina
Hotell Rosalpina i Soraga drivs av Christian och Ines som hör till samma familj som startade detta hotell i slutet av 40-talet. Det är ett genuint och trevligt familjehotell med rustik charm. Alla rum...

Hotell Rosalpina

Hotell Rosalpina

Hotell Rosalpina i Soraga drivs av Christian och Ines som hör till samma familj som startade detta hotell i slutet av 40-talet. Det är ett genuint och trevligt familjehotell med rustik charm. Alla rum har dusch och toalett samt tv och telefon. På hotellets tredje våning finns en relaxavdelning med bastu och bubbelpool. I hotellets källare finns även skid- och pjäxförråd. WiFi finns mot en avgift på 10 euro för en vecka. Löses i receptionen. Rumsalternativ: Enkelrum, dubbelrum, samt flerbäddsrum...