Skip to main content

Skidresor till Dolomiterna i Italien

Tre skidåkare vid pistskylt i backe i Dolomiterna Italien

Italienska Dolomiterna
– Skidsemester med kärlek!

Är du sugen på en skidsemester i Alperna? Då väljer vi självklart Italien!  I norra Italien, söder om gränsen mot Österrike, hittar du bergskedjan Dolomiterna som erbjuder fantastisk skidåkning. Här finns Alpernas och Europas utan tvekan största skidområde, som sträcker sig över 12 dalgångar med 1 200km pist och 450 liftar.

I området hittar du toppar på över 3 000 meter där glaciären Marmolada med sina 3 342 meter över havet är den högsta. Flera av dalgångarna har välkända namn som Cortina d’Ampezzo, Val Gardena, Val di Fiemme och Val di Fassa.

Skidområdet ligger i den italienska provinsen Trentino – Alto Adige / Südtriol. Denna del av landet hörde innan första världskriget till Österrike-Ungern och än idag talas det tyska i de norra delarna av området, italienska i de södra och minoritetsspråket ladin däremellan.

Blandningen av Tyrolen och Italien gör att du lätt kan njuta av den spektakulära naturen i alperna, härliga åk, mat och dryck i solen.  På vår resa till Italien njuter vi!

Skidåkning för alla

Skidåkningen vi hittar i det här området har något som passar alla. Italienarna är fantastiska på att preparera sina pister, så den som önskar skidåkning på härlig manchester blir inte besviken. Inte heller den som söker utmaning i brantare pister eller vill hitta orörd åkning. För varje skidsäsong gör man förbättringar och bygger ut både pister och liftar i området.

Upplägg för vår skidsemester i Dolomiterna

Under vår skidsemester använder vi vår egen buss för att transportera oss till skidåkningen för dagen. Allt för att vi ska få ut så mycket som möjligt av våra dagar. Liftkortet, Dolomiti Superski, gäller för alla liftar inom skidområdet. Självklart gör vi en av dagarna en utflykt där vi tar oss an Sella Ronda, en 42km lång skidtur runt Sella-massivet. Vi tar oss genom flera dalgångar och får mycket härlig skidåkning i benen den här dagen.

v.7 har vi avgång både fredag och lördag morgon. Avgång fredag ger chans till hela 8 dgr skidåkning!
Avgng fredag 10dgr:  Hotell Miramonti och Hotell Aipin,  Avgång lördag 9dgr:  Hotell Vael och  Hotell Rosalpina.  

På vår resa vecka 8 bor vi  i Vigo di Fassa och på hotel Miramonti. Den är en 10 dgr resa med chans till skidåkning i 8 härliga dagar. Vi startar resan i Trollhättan och tar oss vi E6:an söderut mot Malmö.

På vår resa vecka 11 bor vi  återigen i Vigo du Fassa - Hotell Miramonti.

Packa skidorna och boka din skidresa

I våra paketresor till Dolomiterna ingår bussresa och boende med halvpension. Liftkort tillkommer. Skicka en bokningsförfrågan här på vår webbplats, maila info@resdax.se eller ring oss på 0321-53 01 70 så hittar vi en lösning som passar er.

Fritextsökning
Skidorten Vigo di Fassa i italienska Dolomiterna.

Vigo di Fassa

Följ med till Vigo di Fassa och dalen Val di Fassa i italienska Dolomiterna. Boka vår paketresa inkl. bussresa och boende. Vi lovar fantastisk skidåkning!

9 dagar från 7 390:- Läs mer
Soraga, Italien

Soraga

8-dagars skidsemester i Soraga med fantastisk skidåkning i Dolomiterna. Paketresa inkl. bussresa och boende med halvpension. Boka på Resdax.se!

9 dagar från 7 190:- Läs mer
Info Dolomiterna

Info Dolomiterna

Här nedan hittar ni nyttig information om Dolomiterna och dess områden, reseinformation och annat som är bra att veta inför resan