Skidresor till Dolomiterna i Italien

Tre personer som åker skidor i en skidbacke i Dolomiterna, Italien.

Italienska Dolomiterna
– Skidåkning med kärlek!

Är du sugen på en skidsemester i Italien? I norra Italien, söder om gränsen mot Österrike, hittar du bergskedjan Dolomiterna som erbjuder fantastisk skidåkning. Här finns Europas utan tvekan största skidområde, som sträcker sig över 12 dalgångar med 1 200km pist och 450 liftar.

I området hittar du toppar på över 3 000 m där glaciären Marmolada med sina 3 342 meter över havet är den högsta. Flera av dalgångarna har välkända namn som Cortina d’Ampezzo, Val Gardena, Val di Fiemme och Val di Fassa.

Skidområdet ligger i den italienska provinsen Trentino – Alto Adige / Südtriol. Denna del av landet hörde innan första världskriget till Österrike-Ungern och än idag talas det tyska i de norra delarna av området, italienska i de södra och minoritetsspråket ladin däremellan.

Blandningen av Tyrolen och Italien gör att du lätt kan njuta av härliga åk, mat och dryck i solen!

Skidåkning för alla

Skidåkningen vi hittar i det här området har något som passar alla. Italienarna är fantastiska på att preparera sina pister, så den som önskar skidåkning på härlig manchester blir inte besviken. Inte heller den som söker utmaning i brantare pister eller vill hitta orörd åkning. För varje skidsäsong gör man förbättringar och bygger ut både pister och liftar i området.

Upplägg för vår skidsemester i Dolomiterna

Under vår skidsemester använder vi vår egen buss för att transportera oss till skidåkningen för dagen. Allt för att vi ska få ut så mycket som möjligt av våra dagar. Liftkortet, Dolomiti Superski, gäller för alla liftar inom skidområdet. Självklart gör vi en av dagarna en utflykt där vi tar oss an Sella Ronda, en 42km lång skidtur runt Sella-massivet. Vi tar oss genom flera dalgångar och får mycket härlig skidåkning i benen den här dagen.

På våra resor vecka 7  bor vi i Vigo Di Fassa, Hotell Vael,  Pozza Di Fassa, Hotell Monzoni och  Soraga, Hotell Rosalpina. Avgång fredag är en 10 dgr resa med chans till 8 dgr skidåkning!  Avgång lördag  är en 9 dgr resa. Byarna ligger mitt i dalgången Val di Fassa.

På vår resa vecka 8 bor vi  i Vigo di Fassa och på hotel Miramonti. Den är en 10 dgr resa med chans till skidåkning i 8 härliga dagar. Vi startar resan i Uddevalla och tar oss vi E6:an söderut.

På vår resa vecka 11 bor vi  återigen i Vigo du Fassa, Hotell Miramonti och i Soraga på hotel Rosalpina. 

Packa skidorna och boka din skidresa

I våra paketresor till Dolomiterna ingår bussresa och boende med halvpension. Liftkort tillkommer och betalas kontant på bussen. Skicka en bokningsförfrågan här på vår webbplats eller ring oss på 0321-53 01 70 så hittar vi en lösning som passar er.

Vigo di Fassa, Italien

Skidorten Vigo di Fassa i italienska Dolomiterna.
Skidåkning i Val di Fassa - Vigo di Fassa ligger i den välkända dalen Val di Fassa och är en typisk liten italiensk by med några caféer, butiker och restauranger. Byn med sina ca 1000 invånare ligger vackert beläget och omgivet av bergsmassiven Rosengarten och Sella. Längst in i dalen ligger Dolomiternas högsta berg Marmolada med sina 3342 meter ö...Läs mer

Pozza di Fassa

Pozza di Fassa- - Pozza di Fassa (1320 m.ö.h.) ligger i dalens bredaste del och omfattar de små byarna Pera och Moncion. Området ligger i närheten av Vallaciaberget, Cima Undici och Cima Dodici, Buffaure och bergsgruppen Monzoni. Det imponerande Gardecciaområdet omges av bergsgruppen Catinaccio, Vajolettotornet och Larsech Skidområdet Buffaure st...Läs mer

Soraga, Italien

Skidåkare i en backa i Italienska Dolomiterna.
I dalgången Val di Fassa ligger många italienska alpbyar, varav Soraga är en av de minsta. På dryga 1200 meter över havet hittar vi denna by där floden Avvisio flyter lugnt. Längs med floden går längdskidspåren där den 70 km långa motsvarigheten till vårt Vasalopp, Marcialonga, går av stapeln sista helgen i januari varje år. Soraga ligger vid foten...Läs mer