Skip to main content

Skidresor till Italien & Dolomiterna

Bussresa till Dolomiterna 

– Skidsemester med kärlek! 

Är du sugen på en skidsemester utöver det vanliga? Unna dig en skidresa till Dolomiterna, i de italienska Alperna! I norra Italien, söder om gränsen mot Österrike, hittar du bergskedjan Dolomiterna som erbjuder fantastisk skidåkning. Här finns Alpernas och Europas utan tvekan största skidområde, som sträcker sig över 12 dalgångar med 1 200 km pist och 450 liftar. 

Boka bussresa till Vigo di Fassa Boka bussresa till Soraga

Dolomiternas unika blandning av Tyrolen och Italien gör att du lätt kan njuta av den spektakulära naturen i alperna, med härlig skidåkning, mat och dryck i solen.

Skidresa till Italien - med skidåkning för alla 

Skidåkningen vi hittar i det här området har något som passar alla. Italienarna är fantastiska på att preparera sina pister, så den som önskar skidåkning på härlig manchester blir inte besviken. Inte heller den som söker utmaning i brantare pister eller vill hitta orörd skidåkning.

Upplägg för vår skidsemester i Dolomiterna 

Med oss på Resdax får du en välplanerad skidresa till Italien, med garanterat minnen för livet!

  • Under resan sker varje dag transport till dagens skidåkning, med Resdax egen buss. Allt för att vi ska få ut så mycket som möjligt av våra dagar. 
  • Liftkortet, Dolomiti Superski, gäller för alla liftar inom skidområdet. 
  • Självklart gör vi en av dagarna en utflykt där vi tar oss an Sella Ronda, en 42km lång skidtur runt Sella-massivet. Vi tar oss genom flera dalgångar och får mycket härlig skidåkning i benen den här dagen.
  • I våra paketresor för skidsemester till Dolomiterna ingår bussresa och boende med halvpension. Liftkort & turistskatt tillkommer.

 

Packa skidorna och boka din skidresa till Dolomiterna i Italien! 

Unna dig ditt livs skidsemester i Dolomiterna! Välkommen att skicka en bokningsförfrågan här på vår webbplats, alternativt maila info@resdax.se eller ring oss på 0321-53 01 70 . Vi hittar en lösning som passar er!

 

Våra resor till Italien & Dolomiterna 

  • Fantastisk natur: I skidområdet hittar du toppar på över 3 000 meter där glaciären Marmolada med sina 3 342 meter över havet är den högsta. Flera av dalgångarna har välkända namn som Cortina d’Ampezzo, Val Gardena, Val di Fiemme och Val di Fassa.
  • Unik skidort i Dolomiterna: Skidområdet ligger i den italienska provinsen Trentino – Alto Adige / Südtriol. Denna del av landet hörde innan första världskriget till Österrike-Ungern. Än idag talas det tyska i de norra delarna av området! 


Vecka för vecka:

  • På våra skidresor vecka 7 bor vi i den italienska byn Vigo di Fassa, - på Hotell Vael eller Hotell AiPini, och i byn Soraga, - på Hotell Rosalpina. Avgång fredag (AiPini) är en 10 dgr resa med chans till 8 dagars skidåkning!  Avgång lördag (Hotell Vael/Vigo & Hotell Rosalpina/Soraga) är en 9 dagars resa med möjlighet till 7 skiddagar. Byarna ligger mitt i dalgången Val di Fassa.
  • På vår skidresa vecka 8 bor vi i Vigo di Fassa och på hotel Miramonti. Den är en 10 dgr resa med chans till skidåkning i 8 härliga dagar. Vi startar resan i Uddevalla och tar oss via E6:an söderut.
  • På vår skidresa vecka 11 bor vi  återigen i Vigo du Fassa - Hotell Miramonti.
Fritextsökning
Vigo di Fassa, Italien

Vigo di Fassa

Skidåkning i Val di Fassa - Vigo di Fassa ligger i den välkända dalen Val di Fassa och är en typisk liten italiensk by med några caféer, butiker och restauranger. Byn med sina ca 1000 invånare ligger vackert beläget och omgivet av bergsmassiven Rosengarten och Sella. Längst in i dalen li...

Fullt Läs mer
Soraga, Italien

Soraga

I dalgången Val di Fassa ligger många italienska alpbyar, varav Soraga är en av de minsta. På dryga 1200 meter över havet hittar vi denna by där floden Avvisio flyter lugnt. Längs med floden går längdskidspåren där den 70 km långa motsvarigheten till vårt Vasalopp, Marcialonga, går av stapeln sista...

Fullt Läs mer
Info Dolomiterna

Info Dolomiterna

Här nedan hittar ni nyttig information om Dolomiterna och dess områden, reseinformation och annat som är bra att veta inför resan