Skip to main content

Inför din resa

Inför din resa - svar på de vanligaste frågorna. Informationen nedan avser främst resorna till Hemsedal - Norge. För information om resorna till Italien kan ni läsa mer om varje specifik resa här

INNAN AVRESA


ANMÄLAN / BOKNING
Efter bokning sänds ett mail med faktura till huvudbokaren. Huvudbokaren har som ansvar att meddela övriga resenärer vid samma bokning om vilka regler om resan och information om hur och när betalningen ska ske.  
 
UNDER 18 ÅR UTAN MÅLSMANS SÄLLSKAP
Intyg från målsman måste lämnas in till Resdax minst 10 dagar före avresedagen. Intygsblanketten kan ni ladda ner här
 
FAKTURAN 
Kontrollera fakturan noga så som påstigningsplats och tider- eventuella felaktigheter måste redas ut innan avresan. Muntliga löften av inbokningspersonal av väsentlig betydelse för resenär, skall för att kunna åberopas vara skriftligen bekräftade. Fakturan/bekräftelsen är en värdehandling som Ni ska vara rädda om. Fakturan går som resebevis på bussresorna. 
 
ANMÄLNINGSAVGIFT / DELBETALNING 
1. Anmälningsavgift. 
  • Hemsedal: 500:- per person betalas in inom 10 dagar från att bokningsbekräftelsen skickats till huvudbokaren. 
  • Italien: 1000:- per person betalas in inom 10 dagar från att bokningsbekräftelsen skickats till huvudbokaren.

2. Slutbetalning. Resterande del av resans pris betalas in senast 45 dagar före avresa. 

FÖRSÄKRING
Många har reseförsäkringar kopplat med sitt bankkort. Se över dina försäkringa vad som gäller just för dig. Det är även viktigt att titta över om du har en reseförsäkring i din hemförsäkring. 
 
AVBESTÄLLNING 
Se Resdax resevillkor här eller ladda ner den i sin helhet i Pdf här
 
INSTÄLLD RESA
Resdax har rätt att ställa in bussresa 14 dagar innan avresa på grund av för få resenärer. I samband med sjukdomsfall ansvarar inte Resdax Ski AB för hemtransport och övriga kostnader utöver vad som ingår i resans pris. 
 

UNDER RESAN

 

SAMLING VID BUSSEN
För avresa från Göteborg är det samling 30 minuter före avresa. För övriga orter 15 minuter. Vilken avreseort ni valt står på er bekräftelse. Våra avreseorter hittar ni längre ner på denna sida. 
 
BAGAGE
Förse alla era väskor med adresslappar. Tänk på att ni själva ansvarar för ert bagage och värdeföremål under hela resan, även vid i,- och urlastning. Ert bagage får bestå utav 1 ordinarie resväska, 1 pjäxbag, 1 par skidor (helst i fodral) eller 1 snowboard med avmonterad eller nedfälld bindning och 1 handbagage. Det är ej tillåtet att packa något annat i ert skid/snowboardfodral än just skidor/snowboard. Egen musikavläggning får ej medtagas i bussen. 
Kvarglömt i buss hämtas på Resdax kontor i Ulricehamn eller skickas mot postförskott. Kvarglömt förvaras max 3 månader därefter kasseras det.
 
GUIDER
Våra guider finns med på bussresan och är på plats under tiden i Hemsedal. Under bussresan servar de er med film, svarar på frågor och informerar er om vad som händer under resan och uppe i Hemsedal. De ser till att ni checkas in på rätt boende och lämnar ut era nycklar och liftkort vid ankomst. Under helgen finns de tillgängliga på vårt journummer +46 0702-138690. Fredag och lördag träffas vi vid saftträffen uppe i backen kl 11.00 för dom som vill. Där finns dom behälpliga med information och ni kan passa på att ställa frågor. 
 
MATSTOPP UNDER RESAN
Våra chaufförer får enligt lag inte köra mer än en viss tid innan dom måste stanna för vila i 45 minuter. Det innebär att detta stopp alltid blir efter den Norska gränsen. Stannar vi för stopp tidigare, på Svenska sidan så tvingas vi göra ytterligare ett 45min stopp innan vi kommer fram till Hemsedal. Därför stannar på Norska sidan så det att vi därefter kan köra non-stop till vi når Hemsedal. Detta stop faller samman lagom till måltid, ca 17.30. Vi stannar vid något rastställe där det finns mat att köpa, oftast snabbmatsrestauranger. Vissa veckor är det många bussar på väg till Hemsedal samtidigt och vi försöker sprida ut oss på de olika rastställena så gott det går för att det inte ska bli för trångt. Det kan därför bli kö till toaletter och matkö. 
 
KOMFORT PÅ BUSSEN
Ombord på bussen finns WC, f'llbara säten, möjlighet att se film och lyssna på musik. Eluttag finns på bussen, fråga er reseledare så visar dom er vart det är. 
 

PÅ PLATS I HEMSEDAL

 
GUIDEJOUR
Tel: +46 702 138690
Jour Sverige: +46 321 530171
 
BOENDET
Är det några problem med er lägenhet, tex att det fattas saker, något är trasigt eller om det är ostädat, skall detta meddelas direkt till receptionen så att felet kan åtgärdas. Resdax kan inte i efterhand kompensera klagomål på inkvarteringen om det inte är anmält till receptionen. Resdax följer Skistars regler på inkvarteringarna. Musikanläggning är ej tillåtet. Efter kl. 22.00 ska det vara tyst. 
 
INCHECKNING
Incheckning sker efter 17.00
 
UTCHECKNING
Utcheckning sker innan 11.00. Oftast har man möjlighet att packa in bussen på morgonen vid 09.00 eller så kan ni välja att förvara ert bagage i bagageutrymmen vid receptionerna. Ombyte och duschmöjligheter finns i gamla receptionen vid Staven. Om ni packat in ert bagage i bussen på morgonen så kommer ni inte åt detta igen före avfärd. Lägg därför ett ombyte lättåtkomligt i bussen. 
 
HEMRESA
Vi försöker att komma iväg från Hemsedal vid 15-15.30. Detta för att vi ska kunna ge er möjlighet att åka skidor hela förmiddagen & delar av eftermiddagen för den som önskar det. Er specifika tid om vart ifrån och när bussen kör/hämtar upp er (lite olika beroende vart ni bor) får ni veta av er reseledare senast lördag kväll. 
 
LIFTKORT
På alla våra paketresor med buss till Hemsedal ingår liftkort. Keykard ingår och behöver ej återlämnas. Borttappat liftkort ersätts ej av Resdax. Ta en bild av framsidan på ert liftkort, där kortnumret framgår, så kan ni kontakta liftkortskassan för att kunna kvittera ut ett nytt. 
 
WIFI HEMSEDAL
Runt liftar och skidbackar finns flertalet platser med gratis wifi för dig som är registrerad i MySkistar
 
FLER NYCKLAR
Vid ankomst så delas det ut en (1) nycket per boende, undantag Alpin Lodge & Suites som har keycard-lås. Behöver ni fler nycklar så kontaktar ni receptionen och kvitterar ut fler. 
 
SLUTSTÄDNING
Slutstädning ingår vid nästan alla inkvarteringar. Även om slutstädning ingår ska man bland annat torka av alla ytor i kök och på bord, tömma soporna och diska upp alt starta diskmaskinen. Ingår det ej slutstädning vid ert boende kan ni självklart köpa till detta, alternativet är att ni städar inkvarteringen själva. 
 
LAKAN & HANDDUK
Vid några inkvarteringar (Hemsedal Alpin Apartment, Skistar Lodge Alpin & Skistar Lodge Suites) så ingår lån av lakan & handduk under vistelsen. Vid alla de övriga inkvarteringarna där lakan & handduk ej ingår, så går det istället att boka som tillval.
Dessa ska avlägsnas från sängarna och samlas ihop på ett gemensamt ställe i inkvarteringen på avresedagen. 
 
SJÄLVHUSHÅLL
Samtliga boenden i Hemsedal är självhushåll, med undantag för hotell. Enheterna har kök och köksutrustning. Mängden utrustningen & vitvaror varierar beroende på vilket boende ni valt.
Kökshandduk, torkhandduk, diskborste finns på plats. 
Kuddar och täcken finns till varje bädd.
Tänk på att ta med lakan & handduk om detta inte ingår vid ert boende.
Diskmedel & diskmaskinstabletter ingår ej.
Toalettpapper ingår ej.
Småsaker som är lätt att glömma att ta med är ex kaffefilter och kryddor, diskmaskinstabletter. 
 

DEPOSITION 
På vissa inkvarteringar måste man erlägga en depositionsavgift om ni kommer med egen bil. Avgiften återfås vid utcheckning efter besiktning och godkännande av städning. Bussgäster behöver ej erlägga depositionsavgift.

DRYCK 
Måltidsdryck på hotell med pension ingår ej i priserna. De betalas till hotellet på plats. 

BUSSAVGÅNGAR HEMSEDAL

 
HÅLLPLATSER & AVGÅNGAR                                                                                                                                  
Ändring av hållplats måste anmälas till Resdax senast veckan innan avresa. 
För påstigning Göteborg, var på plats 30 min innan avgång. Övriga hållplatser 15 min innan. Observera att vi INTE stannar vid hållplatserna om Ni inte har bokat detta. 
  
Avgång torsdagar 
Ulricehamn, Alängsgatan 4, Hallgrens garage 13:00 
Borås, järnvägstationen 13:30 
 
Varberg MC Donalds, norra infarten (E6:an): 13:30 
Kungsbacka, Skogskapellet: 14.00

Göteborg, Bohusgatan 15:00 Samling 14:30
Kungälv, Folkets park: 15.20 
Stenungsund-södra motet E:6an Cirkle K (Spekeröd): 15.30 
Ljungskile, busstationen: 15.40 
Uddevalla, Torp pendelhållplatsen: 16.00 
Munkedal, Rasta OKQ8, Håby: 16.15 
Dinglemotet, pendelhållplatsen: 16.20 
Tanumshede, Vinbäck (Preem): 16.40 
Skee, Cirkle K: 16.50 
Sarpsborg, Mc Donalds: 17.30 
Oslo, Skippergata 5 (mittemot hotel Bastion): 19.15 

Ankomst Hemsedal, ca 23:00 
Hemresan söndag startar alltid 15:00-15:30. Vi är åter i Göteborg ca 23:00. 
 
TRANSFER
Bussar från Varberg och Ulricehamn UTAN EXTRA KOSTNAD. 
Falkenberg: 200:- Minimum 10 personer
Halmstad: 300:- Minimum 10 personer. 
Mot tillägg kan vi även hämta i södra Sverige ex. Malmö, Lund, Helsingborg (krävs dock minst 10 gäster)
 

Pris för dig som bara vill köpa bussplats. 
Tur/retur: 1000:- 
Enkel: 500:- 

 

Avgång Söndagar 
Ulricehamn, Alängsgatan 4 Hallgrens garage: 10:00 
Borås, järnvägstationen: 10:30 
Varberg, MC Donalds, norra infarten (E6:an): 10:30 
Göteborg, Bohusgatan 12:00 Samling 11:30
Kungälv, Folkets park: 12.20 
Stenungsund-södra motet E:6an Statoil (Spekeröd): 12.30 
Ljungskile, busstationen: 12.40 
Uddevalla, Torp pendelhållplatsen: 13.00 
Munkedal, Rasta Q8, Håby: 13.15 
Dinglemotet, pendelhållplatsern: 13.20 
Tanumshede, Vinbäcks (Preem): 13.40 
Skee, nya Statoil: 13.50 
Sarpsborg, McDonalds: 14.30 
Oslo, Järnvägsstation (söder) Hotell Opera: 15.15 
Ankomst Hemsedal, ca 20:00 

Hemresan startar alltid 15:00-15:30 oavsett avresedag. Vi är åter i Göteborg ca 23:00. 
  

 

 

 

 

 

 

Fritextsökning