Skip to main content

Bilresande

För dig/er som hellre väljer att åka bil till Hemsedal så har vi paket också för er! 

I bilpaketen så ingår boende, slutstädning samt liftkort för perioden. Transport ingår altså ej, den får ni då ombesörja själva. 

Boka bilpaket genom att välja Destination: NO-Hemsedal , Typ av resa; Bil  i sökrutan och därefter datum. Hittar ni inte ert datum så beror det antagligen på att det är fullbokat. Kontakta kontoret för hjälp! 

Delningarna på veckorna i Hemsedal är generellt:

 • lördag-lördag (endast enstaka enheter) 1 veckas liftkort
 • söndag - söndag. 1 veckas liftkort
 • söndag - torsdag. 4 dagars liftkort mån-tor
 • söndag - fredag. 5 dagars liftkort mån-fre
 • torsdag - söndag. 3 dagars liftkort fre-sön
Avvikade delningar förekommer vissa veckor, ex under jul och nyår gällande vissa enheter. 
 

Incheckning & nycklar

1 vecka före er ankomst kommer ni att få ett mejl och/eller SMS från Skistar. Ladda ner Skistar appen & följ intruktionerna. Både in,- och utcheckning sker via appen. 

Ni kommer att få en uppmaning om att registrera samtliga personer i ert sällskap som ej är Norska medborgare. Vi har redan meddelat detta till Hemsedal så ni kan bortse från det. 

Boende med fysiska nycklar. För de flesta boenden hämtas era nycklar ut i automater/nyckelboxar istället för en fysisk reception. Information om kod till automaten där nycklarna finns och annat praktiskt får ni på mail och/eller sms med start 7 dagars före ankomst. Se bilderna här på sidan för hur det ser ut när ni hämtar ut era nyckar. 
Det finns 2 stycken lokaler för uthämtning av nycklar. Beroende på vilket boende ni har bokat så sker detta på olika ställen.  
 
Check in 70, automat A - E som finns intill Skistar Lodge Hemsedal huvudreception
Här checkar ni in om ni har bokat boende vid någon av följande enheter: Liatunet, Rådyrlia, Holde hytter, Skarsnuten, Skarsnuten Panorama och alla andra hytter som ligger bortanför vägbommen (vägen upp till Skarsnuten). 
 
Check in 71, automat A - H hittar ni vid den tidigare receptionen vid Staven - mittemot boendet Bakken. 
Här checkar ni in om ni har bokat boende vid någon av följande enheter: Hemsedal alpin apartment, Tinden, Staven, Stavtaket, Mölla, Rögjin, Röggelia, Storehorn & vissa andra enheter i Fjellandsbyen. 
 
Incheckning i receptionen på Skistar Lodge Hemsedal Alpin (Lodgen) sker för er som bokat boende på Veslestölen eller som har bokat boende med mobil nyckel men som hellre vill ha fysiska nycklar. 
 
Boende med mobil nyckel. Mobila nycklar finns till för dig som bokat någon av följande inkvarteringar: Bakken, Fjellnest (hus D & F), Totten Lodge, Skistar Lodge Hemsedal.
Ni åker direkt till ert boende där ni checkar in och låser upp med SkiStar-appen. Om ert boende blir klar för incheckning tidigare kommer ni att få ett SMS om detta. Dela gärna den mobila nyckeln med fler i resesällskapet genom att ange mailadress till deras SkiStar-konto på er bokning i SkiStar-appen. Vill ni hellre ha fysiska nycklar/keycard så behöver ni meddela oss detta så att receptionen kan producera detta till er. I så fall hämtas dessa ut i receptionen på Skistar Lodge Hemsedal Alpin. 
 
Incheckning vid boende sker tidigast 17:00 på ankomstdagen. Utcheckning från ert boende senast 11:00 avresedagen.
 

Uthämtning av liftkort

Liftkorten hämtas ut i någon av de 6 liftkortsautomater som finns runt om i skidcentrat. Vi kommer att mejla er en QR-kod ca 1 vecka före ankomst med detta. QR-koden scannar ni i automaten och ni får ut era liftkort. 

Här hittar ni liftkortsautomaterna:
* Skistar Lodge Hemsedal Alpin, Reception
* Skstar Lodge Hemsedal Alpin, Skistarshop Concept store
* Skistar Lodge Suite, Lobby
* Staven. Check in Mountainvillage
* Utisdan av värmestugan, mittemot Skistua
* Totteskogsliften - Fýri
 
Har ni bokat helgpaket torsdag - söndag är era liftkort giltiga 3 dagar fredag-söndag. Önskar ni att istället att liftkortet ska vara giltigt torsdag-lördag så måste vi veta om detta så att vi kan boka in rätt dagar i era liftkort.  
För bokningar vid jul, nyår, sportlov och påsk så måste liftkort bokas för samtliga personer i sällskapet för hela perioden.
Barn 0-6år & ungdom 7-17år (ej fyllda 18) har avdrag/rabatt på liftkort och det dras automatiskt av vid bokning när ni fyller i födelsedata på barnet/ungdomen.
 
Exempel: Ni har bokat resa sön-tor & 4 dagas liftkort är inkluderat (mån-tor) i paketet. Ni anländer vid lunch på söndagen och hämtar ut liftkorten. Ni börjar använda liftkorten 13.00 på söndagen - detta räknas då som dag 1. Ni kan nu ej använda liftkortet på torsdagen längre. Väljer ni att istället börja nyttja kortet efter 15.00 på söndagen så får man en stunds gratis skidåkning.  
 

Parkering

Det är parkeringsavgifter på flertalet av skicentrats parkeringsplatser men det finns också några utan kostnad. Vart ni kan parkera och vad det kostar ser ni om ni klickar på bilden nedan. Här är också en Länk till betalning av parkeringsplats. Skistar har valt att ingå ett samarbete med One Park för att skapa ett mer välorganiserat och bättre utnyttjande av parkeringsplatser.
 
PARKERING AV PERSONBIL
Det kommer fortfarande att finnas gratis parkering på utvalda parkeringsplatser.
 
PRISER UTE:
Parkeringsavgift gäller under tiden 09:00-17:00. Gratis före/efter.
Pris: 20 kr/timme per påbörjad timme
Maxpris 1 dag: 95 kr 
 
KORTIDSPARKERING SAMT LOSSNINGS- OCH LASTZON
Korttidsparkering upp till 2 timmar.
Avgift utöver 2 timmar: 50 kr per påbörjad timme.
* Det är inte gratis på korttidsplatser samt i lossnings- och lastzonen.
 
P-HUS:
30 kr/timme
150 kr/dygn
600 kr/vecka
 
LADDARE FÖR ELBILAR:
Detta är ett MER-system med 20 laddstolpar (22 kW) monterade på P4 och P5 (betalningsstationer).
10 laddstolpar på var och en av parkeringsplatserna.
Priserna gäller per kWh och tillägg per minut.

Standardpriser från MER kommer att synas i MER:s laddkarta och MER-appen.
 

Dessutom finns det 4 laddplatser vid SkiStar Lodge Hemsedal Alpin och 6 platser vid SkiStar Lodge Hemsedal Suites. Dessa är 11kW typ 2-laddare.

Klicka på bilden så öppnas den i nytt fönster

Trafiksäkerhet

Promillegränsen är 0,2.
Även små överträdelser av hastighetsgränsen (5-10 km/h) kan leda till höga böter. Polisen inkasserar böter på plats av personer bosatta utanför Norge. Bilen kan tas i beslag tills böterna betalats.
Det är förbjudet att skicka sms eller tala i handhållen mobiltelefon under körning. Telefonsamtal med hands-free är tillåtet.
I Norge är det tillåtet att cykla på trottoarer och gångvägar. Fotgängare och cyklister har företräde i trafiken. Var uppmärksam!
 

Information om väg- och trafikförhållanden

Det norska vägnätet håller på det hela taget god standard. Tunnlar och vägfärjor är vanligt förekommande. En del vägar är smala och kurviga med branta stigningar. Vinterväglag och väderleksförhållanden kan innebära att en del fjällvägar/tunnlar har begränsad framkomlighet, är öppna endast för körning i kolonn eller är helt stängda. Reseinformation om begränsad framkomlighet, stängda vägavsnitt, tunnlar, bompeng, kolonn-körning m.m. finner du här Statens vegvesen

Vägtullavgift

Vägtullavgifter, på Norska bompeng, är vanligt förekommande och alla fordon oavsett ursprung debiteras. Betalstationerna är helautomatiska och det går inte att betala på plats. Enklast är att sköta detta online genom att registrera sig hos EPC (Euro Parking Collection plc) redan innan avresan. Gå in på http://www.autopass.no/ och registrera dina uppgifter under rubriken Visitors Payment. 

Nya regler för vägtullavgiften i Oslo från 1 oktober 2017 

Sedan den 1 oktober 2017 är vägtullarna i Oslo miljömässigt differentierade, vilket innebär reducerade avgifter för fordon som anses vara miljövänliga. Avgiften är kopplad till vilken typ av bil du kör, i hur stor grad din bil förorenar luften och vilken tid på dygnet du passerar vägtullen. Norska vägverket uppmanar därför alla att registrera miljödata för fordonet innan de anländer till Oslo.

För registrering och mer information:
 

Dubbdäcksavgift

I Oslo är det obligatoriskt att betala dubbdäcksavgift, piggdekkgebyr. Mer info ges i länken här Oslo kommune - Piggdekkgebyr

Uppgifterna om trafiksäkerheten är hämtade från Sweden Abroad

 

Införselregler

Införsel av alkohol och tobak till Norge är begränsad. Länk till information om införsel av alkohol & tobak 

Pass & visum

Besökare från Schengenländerna behöver inte pass eller visum vid inresa till Norge, men måste kunna visa upp ett giltigt ID-kort. EU:s ID-kort eller pass rekommenderas.

Bra att veta

Landsnummer: +(00)47
Tidszon: Liksom Sverige följer Norge Centraleuropeisk tid (CET), vilket är en timme före Koordinerad universell tid (UTC + 1).
Valuta: Norska Kroner
 • 110 – Brandkåren
 • 112 – Polis
 • 113 – Ambulans
 • 120 – Sjöräddning
 • 22 59 13 00 – Förgiftningscentralen
 • 1412 TDD (texttelefon för döva och hörselskadade)

 

Vägbeskrivning

Kör till Oslo. Från centrala Oslo är det ca 20 mil till Hemsedal Skisenter och ca 3 timmars körtid. Vägtullar förekommer.

Utanför Oslo följer du E18 mot Drammen och Sandvika, ca 10 km. Ta av vid Sandvika och följ E16 mot Hønefoss i ca 1 timme, 45 km. Ta av i rondellen mot riksväg 7 och Gol. Följ riksväg 7 till Gol, ca 110 km. Ta av till höger i rondellen strax utanför/efter Gol till riksväg 52 (Hemsedalsvegen) mot Hemsedal. Följ riksväg 52 mot Hemsedal, ca 35 km. Se upp för vilt på denna sträcka!

Kör genom Hemsedal centrum och fortsätt ca 2 km. Ta av till vänster över bron vid skylten mot Hemsedal Skisenter. Om du vill till skidbacken fortsätter du rakt fram efter bron. För nyckeluthämtning följer du skylten till Mountain Village för boende i Hemsedal Fjellandsby eller Skistar Lodge Hemsedal för boende på och runt Skistar Lodge Hemsedal & Skarsnuten. 

 

 

 

Fritextsökning