Skip to main content

Bilresande

För dig/er som hellre väljer att åka bil till Hemsedal så har vi paket också för er! 

I bilpaketen så ingår boende, slutstädning (undantag Holde, Liatunet, Veslestölen - kan istället bokas som tillval) samt liftkort för perioden. Transport ingår altså ej, den får ni då ombesörja själva. 

Boka bilpaket genom att välja Destination: NO-Hemsedal , Typ av resa; Bil  i sökrutan och därefter datum. Hittar ni inte ert datum så beror det antagligen på att det är fullbokat. Kontakta kontoret för hjälp! 

Delningarna på veckorna i Hemsedal är generellt:

 • lördag-lördag (endast enstaka enheter) 1 veckas liftkort
 • söndag - söndag. 1 veckas liftkort
 • söndag - torsdag. 4 dagars liftkort mån-tor
 • söndag - fredag. 5 dagars liftkort mån-fre
 • torsdag - söndag. 3 dagars liftkort fre-sön
Avvikade delningar förekommer vissa veckor, ex onsdag-onsdag under jul och nyår gällande vissa enheter. 
 
Incheckning vid boende sker tidigast 17:00 på ankomstdagen. Utcheckning från ert boende senast 11:00 avresedagen.
Liftkorten är giltiga från och med dagen efter ankomst. För bokningar vid jul, nyår, sportlov och påsk så måste liftkort bokas för samtliga personer i sällskapet för hela perioden.
Barn 0-6år & ungdom 7-17år (ej fyllda 18) har avdrag/rabatt på liftkort och dras automatiskt av vid bokning när ni fyller i födelsedata på barnet/ungdomen.  
 
För er som kör elbil, så hittar ni laddstationerna i Hemsedal här. Det är absolut förbjudet att ladda bilen från ert boendes strömuttag! 
Kontakta kontoret på info@resdax.se eller ring 031-813000 om ni inte hittar det ni söker. 
 
Det finns ett par saker som kan vara bra att ha kolla på innan ni startar er resa. Ni hittar information om detta här nedan. 
 

Trafiksäkerhet

Promillegränsen är 0,2.
Även små överträdelser av hastighetsgränsen (5-10 km/h) kan leda till höga böter. Polisen inkasserar böter på plats av personer bosatta utanför Norge. Bilen kan tas i beslag tills böterna betalats.
Det är förbjudet att skicka sms eller tala i handhållen mobiltelefon under körning. Telefonsamtal med hands-free är tillåtet.
I Norge är det tillåtet att cykla på trottoarer och gångvägar. Fotgängare och cyklister har företräde i trafiken. Var uppmärksam!
 

Information om väg- och trafikförhållanden

Det norska vägnätet håller på det hela taget god standard. Tunnlar och vägfärjor är vanligt förekommande. En del vägar är smala och kurviga med branta stigningar. Vinterväglag och väderleksförhållanden kan innebära att en del fjällvägar/tunnlar har begränsad framkomlighet, är öppna endast för körning i kolonn eller är helt stängda. Reseinformation om begränsad framkomlighet, stängda vägavsnitt, tunnlar, bompeng, kolonn-körning m.m. finner du här Statens vegvesen

Vägtullavgift

Vägtullavgifter, på Norska bompeng, är vanligt förekommande och alla fordon oavsett ursprung debiteras. Betalstationerna är helautomatiska och det går inte att betala på plats. Enklast är att sköta detta online genom att registrera sig hos EPC (Euro Parking Collection plc) redan innan avresan. Gå in på http://www.autopass.no/ och registrera dina uppgifter under rubriken Visitors Payment. 

Nya regler för vägtullavgiften i Oslo från 1 oktober 2017 

Sedan den 1 oktober 2017 är vägtullarna i Oslo miljömässigt differentierade, vilket innebär reducerade avgifter för fordon som anses vara miljövänliga. Avgiften är kopplad till vilken typ av bil du kör, i hur stor grad din bil förorenar luften och vilken tid på dygnet du passerar vägtullen. Norska vägverket uppmanar därför alla att registrera miljödata för fordonet innan de anländer till Oslo.

För registrering och mer information:
 

Dubbdäcksavgift

I Oslo är det obligatoriskt att betala dubbdäcksavgift, piggdekkgebyr. Mer info ges i länken här Oslo kommune - Piggdekkgebyr

Uppgifterna om trafiksäkerheten är hämtade från Sweden Abroad

 

Införselregler

Införsel av alkohol och tobak till Norge är begränsad. Länk till information om införsel av alkohol & tobak 

Pass & visum

Besökare från Schengenländerna behöver inte pass eller visum vid inresa till Norge, men måste kunna visa upp ett giltigt ID-kort. EU:s ID-kort eller pass rekommenderas.

Bra att veta

Landsnummer: +(00)47
Tidszon: Liksom Sverige följer Norge Centraleuropeisk tid (CET), vilket är en timme före Koordinerad universell tid (UTC + 1).
Valuta: Norska Kroner
 • 110 – Brandkåren
 • 112 – Polis
 • 113 – Ambulans
 • 120 – Sjöräddning
 • 22 59 13 00 – Förgiftningscentralen
 • 1412 TDD (texttelefon för döva och hörselskadade)

 

Vägbeskrivning

Kör till Oslo. Från centrala Oslo är det ca 20 mil till Hemsedal Skisenter och ca 3 timmars körtid. Vägtullar förekommer.

Utanför Oslo följer du E18 mot Drammen och Sandvika, ca 10 km. Ta av vid Sandvika och följ E16 mot Hønefoss i ca 1 timme, 45 km. Ta av i rondellen mot riksväg 7 och Gol. Följ riksväg 7 till Gol, ca 110 km. Ta av till höger i rondellen strax utanför/efter Gol till riksväg 52 (Hemsedalsvegen)  mot Hemsedal. Följ riksväg 52 mot Hemsedal, ca 35 km. Se upp för vilt på denna sträcka!

Kör genom Hemsedal centrum och fortsätt ca 2 km. Ta av till vänster över bron vid skylten mot Hemsedal Skisenter. Om du vill till skidbacken fortsätter du rakt fram efter bron. För nyckeluthämtning följer du skylten till Mountain Village för boende i Hemsedal Fjellandsby eller Skistar Lodge Hemsedal Alpin  för boende på och runt Alpin Lodge & Skarsnuten. 

 

Fritextsökning