Skip to main content

2017-10-16: Vinterns nyheter i Hemsedal

Ny SkiStar Lodge med boende av hög standard, familjelägenheter med teman, restaurang och klättervägg, snökanoner i Tinden och spännande skidupplevelser i SkiStar fun slope är några av säsongens nyheter i Hemsedal.

SkiStar Lodge Hemsedal Suites

Hemsedals stora nyhet för säsongen är nya SkiStar Lodge Hemsedal Suites längst ned i Hemsedal Skisenter. Här blir det stilfullt inredda lägenheter med bekväma möbler och hög standard. Läget är också det allra bästa – med barnområdet, liftar och backar direkt utanför dörren. SkiStar Lodge Hemsedal Suites har lägenheter med upp till 8 bäddar. Vissa är familjelägenheter med speciella teman i Valle Family Suites.

Valle Family Suites är familjelägenheter som är inredda för att ge barnen en unik upplevelse under vistelsen i Hemsedal. De här lägenheterna har olika teman och är inredda i färger och material som känns igen från Valles värld. Lägenheterna har bra planlösning med två sovrum och utsikt över backarna i barnområdet.

I SkiStar Lodge Hemsedal Suites kommer det också att finnas en klätteranläggning med klättersvamp och klättervägg. Klätterväggen är 14 meter hög, 8 m bred och har 6 ledlinor. På klätterväggen kan man använda automatisk fallsäkring, medan klättersvampen inte har någon säkring.

SkiStar Lodge Hemsedal får också en stor O`Learys sportrestaurang. Restaurangen vetter ut mot barnområdet och har hela 250 sittplatser, bar och arkadspel.

Snökanoner i Tindenløypa
SkiStar Hemsedal fortsätter utbyggnaden av snökanonanläggningen. I år är det pist nr 18, Tindenløypa, som får högre snösäkerhet med hjälp av snökanoner. Pisten sträcker sig från toppen av Tindenheisen ända ned till Skigaarden och är på 1 200 meter. Den breddas samtidigt på de smala partierna.

Övriga nyheter
 En helt unik skidupplevelse i Skandinavien – SkiStar fun slopes. Det är ett äventyrsskidområde med inspiration från snowparks och skicrossbanor. Här kan alla, både skid- och snowboardåkare, oavsett ålder och förkunskaper, uppleva skidglädje och spänning fördelat på 750 meter med hopp, pucklar, doseringar och rundåkningsbanor. SkiStar fun slope kommer att finnas i pist 32, Holdeskarløypa.

Det kommer också att göras en uppgradering av elementen i SkiStar Snow Park blue. I barnområdet kommer Valles Musikstudio att uppgraderas och flyttas till området vid Valleskogen. Även Valleskogen förnyas lite med hjälp av stämningsfull belysning genom skogen.

Välkomna till säsongen 2017/2018.

Fritextsökning