Fler nyheter

 • Skistar blir kontantfritt.

  2018-10-22

  Skistar blir kontantfritt.
  Från och med den 22 oktober kommer SkiStar inte längre ta emot kontanter i kassorna på sina Skandinaviska skidorter.
  De betalningssätt som istället erbjuds är de vanligaste bank- och kreditkorten.

 • Skidbuss på kvällar och nätter

  2017-12-28

  Från och med 27 december så har det tillkommit en kvälls och skidbuss i Hemsedal som tar er hem efter after-skin och resturangbesök Ni kan läsa mer om det här https://www.resdax.se/skidbussar

 • Nytt för säsongen 2017/2018

  2017-10-16

  Vinterns nyheter i Hemsedal

  Ny SkiStar Lodge med boende av hög standard, familjelägenheter med teman, restaurang och klättervägg, snökanoner i Tinden och spännande skidupplevelser i SkiStar fun slope är några av säsongens nyheter i Hemsedal.

  SkiStar Lodge Hemsedal Suites

  Hemsedals stora nyhet för säsongen är nya SkiStar Lodge Hemsedal Suites längst ned i Hemsedal Skisenter. Här blir det stilfullt inredda lägenheter med bekväma möbler och hög standard. Läget är också det allra bästa – med barnområdet, liftar och backar direkt utanför dörren. SkiStar Lodge Hemsedal Suites har lägenheter med upp till 8 bäddar. Vissa är familjelägenheter med speciella teman i Valle Family Suites.

  Valle Family Suites är familjelägenheter som är inredda för att ge barnen en unik upplevelse under vistelsen i Hemsedal. De här lägenheterna har olika teman och är inredda i färger och material som känns igen från Valles värld. Lägenheterna har bra planlösning med två sovrum och utsikt över backarna i barnområdet.

  I SkiStar Lodge Hemsedal Suites kommer det också att finnas en klätteranläggning med klättersvamp och klättervägg. Klätterväggen är 14 meter hög, 8 m bred och har 6 ledlinor. På klätterväggen kan man använda automatisk fallsäkring, medan klättersvampen inte har någon säkring.

  SkiStar Lodge Hemsedal får också en stor O`Learys sportrestaurang. Restaurangen vetter ut mot barnområdet och har hela 250 sittplatser, bar och arkadspel.

  Snökanoner i Tindenløypa
  SkiStar Hemsedal fortsätter utbyggnaden av snökanonanläggningen. I år är det pist nr 18, Tindenløypa, som får högre snösäkerhet med hjälp av snökanoner. Pisten sträcker sig från toppen av Tindenheisen ända ned till Skigaarden och är på 1 200 meter. Den breddas samtidigt på de smala partierna.

  Övriga nyheter
   En helt unik skidupplevelse i Skandinavien – SkiStar fun slopes. Det är ett äventyrsskidområde med inspiration från snowparks och skicrossbanor. Här kan alla, både skid- och snowboardåkare, oavsett ålder och förkunskaper, uppleva skidglädje och spänning fördelat på 750 meter med hopp, pucklar, doseringar och rundåkningsbanor. SkiStar fun slope kommer att finnas i pist 32, Holdeskarløypa.

  Det kommer också att göras en uppgradering av elementen i SkiStar Snow Park blue. I barnområdet kommer Valles Musikstudio att uppgraderas och flyttas till området vid Valleskogen. Även Valleskogen förnyas lite med hjälp av stämningsfull belysning genom skogen.

  Välkomna till säsongen 2017/2018.

 • Ökad gränskontroll i Norge

  2015-12-09

  Från och med 3 december 2015 inför Norge skärpta gränskontroller.
  Detta innebär att du som ska resa över den norska gränsen behöver ha med dig giltig id-handling med foto.e skärpta gränskontrollerna innebär att alla som reser till och från Norge måste räkna med att det kommer ta lite längre tid att passera gränsen. Generellt måste alla resande vara förberedda på att bli stoppade för personkontroll på alla resor till och från Norge framöver.

  Nordiska medborgare ska kunna identifiera sig på ett tillförlitligt sätt, pass, internationellt id, körkort eller annan id-handling med foto. Det bästa resedokumentet är pass informerar det norska Politidirektoratet.

  Barn bör också ha med giltiga pass, även om de reser i förälders sällskap.

  Vid eventuella frågor kontakta polisen.