Skip to main content

Trysils boende, -och skidområden

Trysil är Norges största skidort med 69 skidbackar och 31 liftar, tre barnområden, och flera Snow Parks. Totalt 81 km pistade nedfarter.

Boende

För många hör det skidsemestern till att hyra stuga i fjällen, det är en del av upplevelsen. Det finns mängder av stugor att hyra i Trysil - allt från mysiga stugor i rustik stil som får dig att minnas barndomens skidsemestrar till toppmoderna fjällstugor med alla bekvämligheter du kan önska. Trysil har även flera populära resorthotell samt stora, moderna fjällstugor och lägenheter. De flesta ligger precis i närheten av backar och liftar. Hyr stuga i Trysil och njut av den riktiga fjällkänslan!

Trysil består av flera områden. Radisson Blu Resort och SkiStar Lodge Trysil ligger på varsin sida av Trysilfjället. Båda är populära val för familjer och innehåller faciliteter såsom restauranger, bowling, äventyrsbad och spa. I området Skihytta på sydsidan ligger stora fjällstugor med direktaccess till skidbackarna.

Boendeområden

Fageråsen Panorama. Här hittar ni SkiStar Lodge Trysil som har ett unikt och spektakulärt läge på høyfjellet med bergskammen bakom sig och direkt tillgång till liftar, backar, shopping och restauranger. Här finns allt du behöver för en bekväm och avkopplande fjällsemester.
 
Höyfjellssenteret. I detta område finner ni Fjellro och Fjellheim Panorama. Båda ligger centrat i området med 100m till backarna. Här hittar ni bla välkomstcenter, matbutik & skiduthyrning i samma kvarter som dessa boenden. 
 
 

Skidåkningen

Trysilfjellet består av fyra sammanhängande områden.

Turistsenteret ligger på sydsidan och erbjuder långa, breda skidbackar i alla svårighetsgrader. Här finns också barnområdet Valles skidland samt flera Snow Parks.

Høyfjellssenteret & Fageråsen Panorama ligger på nordsidan av fjället. Här finns många gröna backar, ett antal röda  backar samt ett stort barnområde med Valles skidland.

Høgegga är det brantaste området i Trysil med utmanande skidåkning i svarta backar. Det är också ett favoritområde för många alpina skidstjärnor.

Skihytta ligger på sydsidan av fjället och bjuder på långa soliga dagar. Här finns  expresslift, barnområde, restauranger och skidåkning i blå och röda backar.

Barnområden

Eventyr på Turistsenteret

Barnområdet Eventyr ligger vid liften T6 ( Eventyr), här finns enkla knappliftar, rullband, selftimer-bana, lätta skidbackar och pulkabacke. Här kan barnen träffa Valle och vara med på aktiviteter såsom teater, skattjakt och Valles show.  Här finns också en grön park med enkla gupp och boxar, perfekt för nybörjare och barn. 

Faciliteter i närheten: Samlingsplats för skidskola, toalett, SkiStarshop, parkeringsplats.

Valleland vid Høyfjellssenteret

Barnområdet Gammelgård ligger vid liften F11 (Isiz), här finns enkla knappliftar, rullband, lätta skidbackar och pulkabacke. Här kan barnen träffa Valle och vara med på aktiviteter såsom teater, skattjakt och Valles show.  Här finns också en grön park med enkla gupp och boxar, perfekt för nybörjare och barn. 

Faciliteter i närheten: Samlingsplats för skidskola, barnpassning, toalett, SkiStarshop, grillplats, pulkabacke, restaurang och parkeringsplats. 

Barnområdet vid Valleliften, Skihytta

Barnområdet vid Skihytta ligger vid liften S4 (Valleliften), här finns en lättåkt knapplift och lätta skidbackar. Här kan barnen träffa Valle och åka skidor tillsammans med honom.  

Faciliteter i närheten: Toalett, värmestuga, grillplats, parkeringsplats.

Snow Parks & Fun Ride

På Turistsenteret finns flera parker. Snow Park Red & Black har många hopp, rails och boxar samt Trysil största hopp Night´n. Snow Park Blue är Trysils populäraste park, här finns enklare hopp, rail och boxar. Snow Park Green ligger i barnområdet Eventyr och har enkla hopp och boxar. På Høyfjellssenteret ligger Fun Ride med hopp, gupp och velodromkurvor. Fun Ride är rolig och utmanande för alla, från mindre barn till erfarna skidåkare. I skidområdet finns också skicross-bana, parallellslalombana.

 

Fritextsökning
Trysil Fageråsen Panorama

Trysil Fageråsen Panorama

Boendeområdet Fageråsen är en del av Høyfjellssenteret som ligger på nordsidan av fjället. Här finns många gröna backar, ett antal röda backar samt ett stort barnområde med Valles skidland. Fageråsen Panorama är det nyaste området i Fageråsen. Boende här i moderna och välutrustade stugor, lägenheter...

Trysil Höyfjellssenteret

Trysil Höyfjellssenteret

Ett unikt och spektakulärt läge på høyfjellet med bergskammen bakom sig och direkt tillgång till liftar, backar, shopping och restauranger. Här finns allt du behöver för en bekväm och avkopplande fjällsemester. Boendeområdet Høyfjellssenteret ligger på nordsidan av fjället. Här finns många gröna bac...

Trysil Turistsenteret

Trysil Turistsenteret

Turistsenteret är huvudingången till Trysilfjellet från söder. Boende här har gångavstånd till samtliga faciliteter. Bo i stugor, lägenheter eller på hotell. Här hittar ni boende som The Lodge & Radisson Blu Resort