Skip to main content

Nyheter säsong 23-24

Skidområdet

Den största nyheten för säsong 2023/2024 är en helt ny sexstolslift i Hemsedal som kommer byggas klart till nästa säsong. Den nya expressliften Lodge Express kommer att utgå från SkiStar Lodge, vilket gör att gästerna får en mycket bättre access till skidområdet utan att man behöva transportera sig med knapplift genom barnområdet för att sedan ta sig upp på toppen med ytterligare en lift. Lodge Express kommer att ha en kapacitet på 3000 personer/timme och en längd på 1733 meter. Dessutom byggs en ytterligare knapplift som komplement i mitten av skidområdet i anslutning till parken. 

Datum för invigning är idag ej klart. 

Pistkartan hittar ni här. Den är ännu ej uppdaterad för vintern. 

Boende

Flertalet boenden som har, och håller på att byggas (alla är ej för uthyrning). 

  • Skarsnuten hotell byggde ut 2022 och har nu 51 helt nya rum, en spa-avdelning, konferenslokaler och en ny stor takterrass. För pris och tillgänglighet kontakta oss
  • Första etappen av 5 huskroppar på Totten Lodge står klart att boka. Boendet ligger på vägen bort mot Fýri. 
  • Fjellnest. Byggs upp mellan Hemsedal alpin apartment & Mölla. Flera hus är klara & enstaka lägenheter går att boka.  
  • Fjellandsbyen. Uppförs mellan boendet Bakken & Skistar Lodge Suits. Förväntas stå klart till andra kvartalet 2024. Tills dess så är gångvägen mellan Bakken & Staven fortsatt avstängd.  
  • Alpelia. På fjällsidan innanför Veslestölen.
  • Vister Hemsedal. Här byggs 3 nya lägenhetshus vid Fýri hotell mot byn till. 
  • Den delen av Staven som brandhärjades 2021 kommer till sommaren 2023 att påbörja sin återuppbyggnad. Färdigställandet är beräknat till säsongsstart december 2024. 

 

Övrigt

Fýri Sports Club. Nytt aktivitetscenter med padelbana, sportbutik, skidythyrning & restaurang/café är under uppbyggnad precis intill släpliften från Fýri. 

 

Fritextsökning