Skip to main content

Nyheter säsong 23-24

Skidområdet

Den största nyheten för säsong 2023/2024 är den nya sexstolsliften Lodge Express som stod klar till invigning den 15 december och är nu i drift. Den nya expressliften utgår från SkiStar Lodge, vilket gör att gästerna får en mycket bättre access till skidområdet utan att man behöva transportera sig med knapplift genom barnområdet för att sedan ta sig upp på toppen med ytterligare en lift. Lodge Express kommer att ha en kapacitet på 3000 personer/timme och en längd på 1733 meter. Dessutom byggs en ytterligare knapplift som komplement i mitten av skidområdet i anslutning till parken. 

Pistkartan hittar ni här

Boende

Flertalet boenden som har, och håller på att byggas (alla är ej för uthyrning). 

  • Skarsnuten hotell byggde ut 2022 och har nu 51 helt nya rum, en spa-avdelning, konferenslokaler och en ny stor takterrass. För pris och tillgänglighet kontakta oss
  • Första etappen av 5 huskroppar på Totten Lodge står klart att boka. Boendet ligger på vägen bort mot Fýri. 
  • Fjellnest. 6 huskroppar byggs upp mellan Mölla & Hemsedal alpin apartment. Flera hus står klara & lägenheter går att boka.  
  • Fjellandsbyen. Uppförs mellan boendet Bakken & Skistar Lodge Suits. Förväntas stå klart till andra kvartalet 2024. Tills dess så är gångvägen mellan Bakken & Staven fortsatt avstängd.  
  • Alpelia Hemsedal. På fjällsidan innanför Veslestölen. Ej till uthyrning.
  • Vister Hemsedal. Här byggs 3 nya lägenhetshus vid Fýri hotell mot byn till. 
  • Den delen av Staven som brandhärjades 2021 kommer till sommaren 2023 att påbörja sin återuppbyggnad. Färdigställandet är beräknat till säsongsstart december 2024. 

Övrigt

Fýri Sports Club. Nytt aktivitetscenter med padelbana, sportbutik, skidythyrning & restaurang/café är under uppbyggnad precis intill släpliften från Fýri. 

 

 

 

 

 

Fritextsökning