Skip to main content

Att resa i en tid med pandemi

Reser du med våra bussar till Hemsedal, Italien eller Österrike skall du vara fullvaccinerad och inneha Covidpass.
 
 

Norge: Reglerna för inresa till Norge ändras allt jämt. Inreseinformation finns på Norges motsvarighet till FHM-Folkehelseinstituttets hemsida. Läs också gärna information som finns att hitta på Norges regerings hemsida.

Reglerna ändras hela tiden, och kan ändras igen kort tid före avresa. Vi vill därför att alla våra gäster ska vara fullvaccinerade och kan uppvisa EU´s digitala covidbevis. Är man ovaccinerad & västra götalandsregionen klassas som ett rött område, så är det krav om 10 dagars inresekarantän. Resdax kan då ej stå för några återbetalningar av resa eller återresa från gräns till er påstigningsplats. 
Barn & unga under 18 år som ej är vaccinerade har ej krav på inresekarantän men kommer att testas på/vid gränsen. 
 

Per den 23 augusti klassas Västra götalandsregionen som "röd" på kartan. För personer under 18 år & vuxen som ännu bara fått en dos är det fortsatt krav på inresekarantän.  Är du fullvaccinerad eller har genomgått Covid-19 (de sista 6 månaderna), är vuxen och kan uppvisa EU:s digitala vaccinations/covidbevis så slipper du inresekarantän.

Per den 9 augusti klassas Västra götalandsregionen "orange" på kartan och därmed krävs 10 dagar i karantän efter ankomst. 

Sedan 4 Juli får turister som är fullvaccinerade, kan uppvisa EU:s digitala vaccinations/covidbevis och bor i grönt område passera gränsen in till Norge.

Att resa i en tid med pandemi med Resdax

Vi på Resdax planerar för alla avgångar som vanligt och följer Ud´s rekommendationer och direktiv om avrådan. Som vi sett under senaste året kan det förändras snabbt. Vi på Resdax är redo för eventuella snabba förändringar och kommer att ge dig som resenär omgående information. Kommer det restriktioner som gör av inte kan genomföra våra resor så ställer vi in och du som gäst får alla dina pengar tillbaka. Resdax följer paketreselagen.

För att säkerställa att vi på Resdax gör så gott vi kan för att förhindra smittspridning arbetar vi aktivt i dialog med samarbetspartners och personal.

Reseledare
Våra reseledare är väl insatta i de Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner och
-ser till att incheckningsprocedurerna blir så säkra som möjligt
-vet hur man ska förhålla sig på platser med många människor
- informera om destinationens direktiv och restriktioner.
Det innebär naturligtvis inte att reseledarna glömmer sin viktigaste uppgift: att dela med sig av sina kunskaper och kärlek till de platser vi besöker och göra resan till en oförglömlig upplevelse.

Samarbetspartner
Hos Resdax samarbetar vi med många olika samarbetspartners som bussbolag, rederier, hotell, restauranger och skiduthyrning m.fl.
Vi är i nära dialog med våra samarbetspartner och följer de lokala myndigheternas rekommendationer och restriktioner och vi lägger stor vikt vid att alla följer myndigheternas riktlinjer för att begränsa smittbegränsning. Vi ställer höga krav till våra samarbetspartner så att du kan känna dig trygg på resan och koncentrera dig på dina upplevelser.

Bussresa
Resdax kommer att göra allt vi kan för att corona anpassa våra resor efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och direktiv.

- Handsprit och våtservetter finns på toaletten
- Tillgång till handsprit vid  på/avstigning .

Resenärens ansvar: Är du sjuk och har minsta symtom så stanna hemma för din, dina medresenärer och vår personal skull. Vi rekommenderar att ta med egen handsprit då detta inte finns i lägenheterna. För att åka med våra bussar skall du inneha giltligt covidpass.

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Hur får jag information om inställd resa?
Vi kontaktar dig som huvudbokare, i första hand via e-post vid inställd resa, då får ni också information för att kunna bekräfta avbokningen och få resan återbetald.

Min resa blev inställd. När får jag min återbetalning?
Återbetalningar görs löpande. Inom två veckor efter inställd resa har ni pengarna på ert konto.
Vi har förbättrat våra betallösningar så att det skall gå ännu snabbare och smidigare.

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region eller land dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och ni får er resa återbetald. När förutsättningar för att genomföra resa inte längre finns så kontaktar vi er omgående. Om ni inte hör något från oss så går resan som planerat.

Vad kan jag göra som ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat lyfter man god handhygien som en viktig faktor för att minska smittspridning.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från lokala myndigheter.

Jag vill avboka min resa, vad gäller?
När du bokar en resa med Resdax är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna och särskilda resevillkor för paketresor. Se över dina försäkringar gällande regler av avbeställning av resor.

 

Fritextsökning