Skip to main content

Att resa i en tid med pandemi

 

Norge

Samtliga restriktioner kopplade till coronapandemin & inresa till Norge har upphävts från och med 12 februari 2022. Nu gäller samma regler för inresa som före pandemin. 

Regler om uppvisande av covid/vaccinationspass, testning på gränsen & inreseregistrering är borttaget. Rekommendationer om att hålla 1m avstånd & munskydd är borttaget. Restauranger och afterskier är öppna utan restriktioner om avstånd och begränsningar.  
 
Observera att regler för inresa vad gäller covidpass, testning vid gränsen & inreseregistrering kan återinföras och det med kort varsel. Det räknas därför inte som Force majeure om Norge skulle införa dessa restriktioner igen.    
 
Om du uppvisar symtom innan avresa
Var uppmärksam på nytillkomna symtom som halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla. Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som kan bero på covid-19 eller annan luftvägsinfektion. Rekommendationen om att stanna hemma gäller alla åldrar. Den gäller även dig som är vaccinerad eller som tidigare har haft bekräftad covid-19. Du får självklart inte resa om du har testat positiv.
 

Inreseinformation finns att hitta på

 
Please JT do not copy..
 

Italien 

Efter vecka 11, 2022 gör Resdax inga fler uppdateringar denna säsong gällande inreserestriktioner & lokala restriktioner för Italien. Information hittar ni bland annat på följande sidor:
 
 
 

Österrike

Efter vecka 7, 2022 gör Resdax inga fler uppdateringar denna säsong gällande inreserestriktioner & lokala restriktioner för Österrike. Information hittar ni bland annat på följande sidor:
 
 
 

Att resa i en tid med pandemi med Resdax

Vi på Resdax planerar för alla avgångar som vanligt och följer Ud´s rekommendationer och direktiv om avrådan. Som vi sett under senaste året kan det förändras snabbt. Vi på Resdax är redo för eventuella snabba förändringar och kommer att ge dig som resenär omgående information. Kommer det restriktioner som gör av inte kan genomföra våra resor så ställer vi in och du som gäst får alla dina pengar tillbaka. Resdax följer paketreselagen.

För att säkerställa att vi på Resdax gör så gott vi kan för att förhindra smittspridning arbetar vi aktivt i dialog med samarbetspartners och personal.

Reseledare
Våra reseledare är väl insatta i de Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner och
-ser till att incheckningsprocedurerna blir så säkra som möjligt
-vet hur man ska förhålla sig på platser med många människor
- informera om destinationens direktiv och restriktioner.
Det innebär naturligtvis inte att reseledarna glömmer sin viktigaste uppgift: att dela med sig av sina kunskaper och kärlek till de platser vi besöker och göra resan till en oförglömlig upplevelse.

Samarbetspartner
Hos Resdax samarbetar vi med många olika samarbetspartners som bussbolag, rederier, hotell, restauranger och skiduthyrning m.fl.
Vi är i nära dialog med våra samarbetspartner och följer de lokala myndigheternas rekommendationer och restriktioner och vi lägger stor vikt vid att alla följer myndigheternas riktlinjer för att begränsa smittbegränsning. Vi ställer höga krav till våra samarbetspartner så att du kan känna dig trygg på resan och koncentrera dig på dina upplevelser.

Bussresa
Resdax kommer att göra allt vi kan för att anpassa våra resor efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och direktiv.
- Handsprit och våtservetter finns på toaletten
- Tillgång till handsprit vid  på/avstigning .
 

Resenärens ansvar: Är du sjuk och har minsta symtom så stanna hemma för din, dina medresenärer och vår personal skull. Vi rekommenderar att ta med egen handsprit då detta inte finns i lägenheterna. För att åka med våra bussar skall du inneha giltligt covidpass.

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Kommer min resa att bli av?
Utrikesdepartementet har som ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region eller land dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och ni får er resa återbetald. När förutsättningar för att genomföra resa inte längre finns så kontaktar vi er omgående. Om ni inte hör något från oss så går resan som planerat.

Om någon blir sjuk i Hemsedal
Om någon får symtom när vi är på plats i Hemsedal, så ska man testa sig för Covid-19 & hålla sig på sitt boende & undvika att träffa andra. Detta gäller även om man är fullvaccinerad.
Visar testet positivt, ska man isolera sig på plats och man får på egen hand ordna sin hemresa.
Force majeure tillämpas ej om du nekas inträde vid norska gränsen eller tvingas till karantän. Inte heller kan Resdax stå för kostnad eller återbetalning.
 

Hur får jag information om inställd resa?
Vi kontaktar dig som huvudbokare, i första hand via e-post vid inställd resa, då får ni också information för att kunna bekräfta avbokningen och få resan återbetald.

Min resa blev inställd. När får jag min återbetalning?
Återbetalningar görs löpande. Inom två veckor efter inställd resa har ni pengarna på ert konto.
Vi har förbättrat våra betallösningar så att det skall gå ännu snabbare och smidigare.

Vad kan jag göra som ska ut och resa?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat lyfter man god handhygien som en viktig faktor för att minska smittspridning.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från lokala myndigheter.

Jag vill avboka min resa, vad gäller?
När du bokar en resa med Resdax är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna och särskilda resevillkor för paketresor. Se över dina försäkringar gällande regler av avbeställning av resor.

 

 

 

Fritextsökning