Storhogna Högfjällshotell & Spa

Storhogna högfjällshotell & Spa

Storhogna Högfjällshotell & Spa är vackert beläget i Vemdalen, på gränsen till kalfjället 725 m öh. En genuin fjällmiljö med härlig skidåkning i pister och preparerade spår som under barmarksäsongen är sagolika vandringsleder. Karl XI:s Värdshus, som det hette från början, började som kaffestuga år 1965 och är sedan dess tillbyggt i fler omgångar. 

Badavdelningen

Inträde til poolen för ej boende gäster: (gäller i mån av plats - Under lov och helger kan väntetider förekomma)

Barn 3-15 år
Kl. 09.00-13.00 75 kr
Kl. 13.00-18.30 100 kr
Barn under 3 år badar gratis

Vuxen
Kl. 09.00-13.00 145 kr
Kl. 13.00-20.00 165 kr

OBS! Poolen är obevakad. Föräldrar får gärna följa med in och titta till sina barn. Barn under 7 år måste bada med vuxet sällskap i poolen. Under lovveckor och helger är det full fart i vår stora pool och bubbelpool. För er som söker en lugn och stilla atmosfär rekommenderar vi att ni badar tidig morgon eller kväll. 

Samevistet

Ligger 3,5 km upp på fjället från hotellet. Öppet alla dagar under v.7 och frammåt från 11-15.00. Här kan man köpa nygräddade våfflot, gulaschsoppa pch fika. Lagom tur på skidor eller så passar man på att åka upp med snövesslan. 

Snövessla

Ta snövesslan från hotellet til samevistet. Turer går enligt tidtabell. Kontant betalning. 

Café Solsidan

Har öppet för lunch varje dag från jul till påsk.

Vinterträdgården 

Matupplevelser i en prunkande grönska med en porlande bäck under ett glasat atriumtak från frukost till middag. 

Varje dag dukas lunchbuffé upp i den vackra Vinterträdgården. Salladsbord och varmrätterna är valda med lokal tanke. Till detta serveras dagens soppa, bröd och måltidsdryck, kaffe och kaka.

På kvällarna serveras en 3-rättersmeny, Menyn varierar från kväll till kväll med lokalproducerat i möjligaste mån.

Vinterträdgårdsbaren
Koppla av med värmande dryck och fikabröd eller en kall öl från det lokala bryggeriet KGB, eller avnjut en varmrätt från fjällmenyn med en flaska vin. Här är skidkläder, såväl kostym som badrock och tofflor godkänd klädsel.