Storhogna 

är en skidort i Klövsjö distrikt (Klövsjö socken) i Bergs kommun, Jämtlands län. Liftsystemet är ihopknutet med det i Klövsjö, som bildar Klövsjö-Storhogna skidområde. Totalt har systemet 12 skidliftar och 19 nedfarter. Högsta fallhöjden i ett sträck är 340 meter, men från Storhognas topp till Katrinabackens botten är fallhöjden 415 meter. Under 1970-talet ägdes fjällanläggningen av Svenska Fjäll men ägs sedan millenieskiftet av Skistar. 

I området finns rösade leder som går till Samevistet, Fallmoran och Bräckvallen. Preparerade spår om 3km, 5,5km & 8 km. 

I området finns 2 större anläggningar, Storhogna högfjällshotell & Spa samt Storhogna M. som ni kan läsa mer om här till vänster under https://www.resdax.se/aktiviteter-i-storhogna 

Här hittar ni en kartlänk till området: https://goo.gl/maps/7mg8gDRim7x

Skidåkarnas skidort Storhogna/Klövsjö

Klövsjö/Storhogna sträcker sig över två fjäll och erbjuder både utmanande svarta pister, fina längdspår och leder, ett härligt SPA-liv, inomhusaktiviteter samt breda barnbackar med mjuk fin natursnö. Är du ute efter ren och skär skidglädje tar du Klövsjö Express till toppen av fjället. Därifrån kan du välja mellan härlig carving på ”flaket” som erbjuder dig att ta ut svängarna i snäll lutning eller så siktar du in dig på några av Vemdalens finaste och tuffaste svarta backar. Klövsjö/Storhogna erbjuder skidåkning på två fjäll med breda carvingpister, snälla barnbackar såväl som Vemdalens svartaste backar.

Åker du ner mot Storhogna kommer du till familjernas smultronställe. Backarna här är gröna, blå och röda och tack vare dess höga höjd över havet kan du här njuta av 100 procent natursnö.

Afterski i form av god mat och inomhusaktiviteter

Klövsjö by har både ett känt bryggeri, stenugnsbageri och mejeri. Mathantverket blomstrar verkligen i den lilla byn och restaurangerna i området låter dig gärna smaka på byn delikatesser. I Storhogna finns inomhusaktiviteter som till exempel bowling, gym, restauranger och SPA. Om det fortfarande spritter i benen efter en dag i backen så finns det också fina längdspår och vackra fjällturer med start i Storhogna. 

Snabbfakta Klövsjö/Storhogna
14 liftar   15 nedfarter   
1 sittlift 10 knappliftar 3 bygelliftar
11 gröna backar 5 blå backar  
2 röda backar 3 svarta backar  
2 barnområden    
1 snowpark    
Längsta nedfart   2km  
Största fallhöjd 345m  
Högsta åkhöjd 875möh  
Elbelysta nedfarter   ja  
Längdspår ja  
     

 

 

 

Status:
Fullt

Boende

Utsikten - Envägen

Utsikten - Envägen

Stuga Envägen 6+2 bäddar - Stugan är vackert beläget på Envägen nedanför Storhogna Högfjällshotell & Spa samt Storhogna M som har restaurang och inomhusaktiviteter. Luftigt allrum med högt i tak och...