Pozza di Fassa

Pozza di Fassa- 

Pozza di Fassa (1320 m.ö.h.) ligger i dalens bredaste del och omfattar de små byarna Pera och Moncion. Området ligger i närheten av Vallaciaberget, Cima Undici och Cima Dodici, Buffaure och bergsgruppen Monzoni.
Det imponerande Gardecciaområdet omges av bergsgruppen Catinaccio, Vajolettotornet och Larsech
Skidområdet Buffaure ståtar med förtrollande vyer och härliga skidbackar, från vilka du når skidområdet Ciampac i Alba di Canazei på endast ett ögonblick.
Längst in i dalen ligger Dolomiternas högsta berg Marmolada med sina 3342 meter över havet. Området är välkänt för både utförs- och längdskidåkning. Det är i denna dalen det berömde långloppet Marcilonga går varje vinter.

Skidbacken Alloch ligger i Meidaområdet, mitt i stadens centrum och är upplyst på natten. Här hålls flera viktiga sportevenemang och det nationella skidlandslagets träningssessioner.
I området talar man i huvudsak italienska, men även tyska och ladin. Man är mycket stolt över sitt ladinska ursprung och traditioner. På skyltarna runtom står det på både italienska och ladin.

I Pozza di Fassa ligger vårt hotell för v. 7, Hotell Monzoni. Utanför hotellet går skidbussen som tar oss till systemet  i Pozza första och sosta skiddagen då våra chaufförer behöver vila. Resten av veckan tar vi vår egen buss och ser till att utforska så mycket vi kan av Dolomiti Superski . 

Skicka din bokningsförfrågan under Avgångar och priser.

 

Status:
Fullt

Hotell Monzoni

Under Uppdatering - Hotell Monzoni. Nytt hotell för oss i år beläget i Pozza di Fassa. Enklare hotell med relaxavdelning, pool och bastu. Italiensk 3-stjärnig standard. Mer information om hotellet kommer.Läs mer